7 decembrie 2023
0.2 C
București

Profesorii UBB pregătesc elevii clujeni pentru olimpiadele de matematică și informatică

Profesorii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) se implică în formarea elevilor clujeni, pregătindu-i pentru olimpiadele de matematică și informatică.

Cadrele didactice de la Facultatea de Matematică şi Informatică fac parte din programul „Hai la olimpiadă!”, susținând săptămânal cursuri de pregătire suplimentară a elevilor clujeni care doresc să se prezinte la concursurile şcolare. Orele se desfăşoară în sălile de curs ale Facultăţii de Matematică şi Informatică, iar elevii sunt selectaţi la începutul fiecărui an şcolar în funcţie de rezultatele obţinute la concursurile de Matematică şi Informatică la care au participat în anul şcolar anterior sau pe baza unei testări iniţiale.

Implicarea în comunitate este una dintre direcţiile strategice ale Universităţii noastre, iar acest program are menirea atât de a susţine elevii performanţi, cât şi de a pregăti viitorii studenţi la un nivel cât mai ridicat. Alături de programe precum cele de pregătire a elevilor de liceu pentru susţinerea examenului de Bacalaureat sau pentru admiterea la facultate, programul de pregătire pentru olimpiade vine în sprijinul profesorilor din învăţământul preuniversitar, de această dată spectrul fiind mult mai larg, întrucât programul se adresează nu doar liceenilor, ci tuturor elevilor performanţi din clasele V – VIII”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

În anul şcolar 2023 – 2024, la cursurile de pregătire pentru olimpiade participă peste 330 de elevi, aceştia rezolvând în fiecare sâmbătă, sub îndrumarea profesorilor Facultăţii de Matematică şi Informatică a UBB, probleme cu un nivel ridicat de complexitate.

Profesorii Dorel Duca (Matematică) şi Adriana Mihaela Guran (Informatică), coordonatorii programului, menționează că numărul elevilor înscrişi este în fiecare an foarte mare, iar selecţia este extrem de dificilă, întrucât toţi cei care se înscriu la cursurile suplimentare sunt foarte bine pregătiţi şi dornici de performanţă.

Programul „Hai la olimpiadă” a fost iniţiat în anul 2012 şi a dus la crearea, la nivel naţional, a unei reţele de centre în care unii dintre cei mai buni profesori predau cursuri aprofundate de matematică, fizică, informatică, astronomie, astrofizică şi chimie pentru pregătirea elevilor în vederea participării la olimpiadele şi concursurile şcolare.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei