1 iulie 2022
36.3 C
București

Profesorii nu au voie să facă meditații cu elevii de la clasă

De citit...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, adminte faptul că meditațiile sunt „un lucru obişnuit” în orice stat. Oficialul atrage atenția că problema care intervine în România este cea legată de respectarea condițiilor de etică din partea cadrelor didactice.

O chestiune de bun-simţ – ca un profesor să nu facă meditaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi. Nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică”, a explicat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că va exista o comisie naţională de inspecţie care să verifice respectarea normelor de etică şi deontologie profesională.

La nivelul legii vom ridica această interdicţie – noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului „România Educată” şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie. (…) Vom avea o comisie naţională, pentru prima oară, care va avea acest obiectiv: verificarea respectării normelor de etică şi deontologie profesională din partea cadrelor didactice. Din această comisie vor putea să facă parte, spre exemplu, profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur, profesori care să aibă şi experienţă şcolară”, a precizat șeful de la Educație.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole