30 septembrie 2022
16.7 C
București

Profesorii din București se testează voluntar

De citit...

Personalul școlilor și grădinițelor din București a început să se testeze. 250.000 de elevi și 24.000 de angajați din unitățile de învățământ din Capitală se pot testa gratuit prin programul derulat de Primăria Capitalei.

Primarul General, Gabriela Firea, s-a aflat marți la clinica Lotus-Med, una din clinicile afiliate programului „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” derulat de Primaria Capitalei, prin ASSMB, unde s-au inscris pentru testare primele cadre didactice.

Invit toate cadrele didactice și personalul auxiliar din unitățile de învățământ din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din București să se înscrie în programul derulat de Primăria Capitalei, pentru a se testa, gratuit, cu aparate Real Time PCR! Aplicația unde se pot face înscrierile online este https://testamcovid.assmb.ro, pagina de Internet dedicată proiectului „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”. În întreaga Europă se testează masiv elevii și cadrele didactice, astfel încât școlile să fie sigure, iar cei mici, profesorii lor precum și cei de acasă să fie în siguranță! Avem o capacitate de testare de 5.000 de teste Real Time PCR pe zi, iar în București, în școli private și de stat, sunt 24.000 de profesori. Pe tot parcursul verii ne-am pregătit, am achiziționat aparate de testare și ne-am asociat cu cât mai multe clinici de stat și private astfel încât testările și rezultatele să se realizeze într-un timp cât mai scurt!”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

La rândul său, directorul medical al ASSMB, Turkes Ablachim, a menționat că din dorința de a-i ajuta pe copii și pe profesori, a fost pusă la punct această aplicație online, https://testamcovid.assmb.ro. „Se poate accesa foarte simplu, sunt solicitate puține documente, totul este interactiv și oricine va avea nevoie de testare va fi programat chiar a doua zi”, a punctat Turkes Ablachim.

Directorul general al Centrului Medical Lotus-Med, Adrian Cotârlă, a explicat că a crescut capacitatea de testare în clinica pe care o conduce la 1.000 de teste pe zi, într-un timp de maximum 24 de ore de răspuns. A fost scurtat timpul de aşteptare la recoltare printr-o aplicaţie care să preia automat datele pacienţilor.

Este foarte important ca beneficiarii acestui proiect să afle, în primul rând, că au această posibilitate, de a se testa gratuit. Am trimis în acest sens o adresă către Inspectoratul General al Municipiului București, colaborăm cu primăriile de sector și am operaționalizat un call center, cu următoarele numere de telefon: 0759.030.871, 0759.030.881, 0759.030.882”, a adăugat directorul general al ASSMB, Vasile Apostol.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, testează, prin proiectul „Școli Sănătoase în București” și elevii care au simptome de infecție respiratorie. Acțiunea vizează preșcolarii, elevii din școli și licee, publice sau private, cărora, în urma triajului observațional și a evaluării stării de sănătate, realizată de către personalul medical, nu le este indicată participarea la cursuri și sunt necesare investigații suplimentare. Părintele sau reprezentatul legal al elevului poate solicita apoi, în mod voluntar, înscrierea elevului în proiect, pentru testarea RT-PCR, apelând telefonic la numerele de call center ale ASSMB.

Autor: Sofia Filip
Foto/ video: Gabriela Firea Facebook

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img