1 iulie 2022
35.1 C
București

Profesorii au pichetat sediul Guvernului

De citit...

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, organizații care reprezintă peste 300.000 de salariaţi din învăţământ, au organizat miercuri un pichet de protest în fața sediului Guvernului.

Prin această acțiune, sindicaliștii vor să atragă atenţia asupra obligativităţii soluţionării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic şi nedidactic din învăţământul preuniversitar şi superior.

Sunt probleme legate de salarizarea personalului nedidactic, în primul şi în primul rând didactic auxiliar, şi alte restanţe pe care Guvernul României le are faţă de angajaţii din sistemul educaţional. Sunt nemulţumiri legate de blocarea angajărilor în sistemul de învăţământ preuniversitar. Avem o mulţime de posturi unice. În situaţia în care se pune în practică ceea ce au declarat reprezentanţii Guvernului, vom avea probleme legate de funcţionalitatea grădiniţelor, creşelor şi a unităţilor din sistemul universitar din România”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

De asemenea, există nemulţumiri cu privire la intenţia Guvernului de a transfera Palatele Copiilor şi cluburile sportive în subordinea autorităţilor locale, existând riscul ca acestea să fie desfiinţate.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”