27 ianuarie 2022
-0.6 C
București

Procesul de vaccinare în Republica Moldova decurge prea încet

De citit...

Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că procesul de vaccinare împotriva COVID-19 decurge prea încet și a propus Ministerului Sănătății să renunțe la vaccinarea pe categorii. 

Am avut o ședință de lucru cu secretarii de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Am accentuat că procesul de vaccinare împotriva COVID-19 este prea încet, raportat la cantitatea de vaccin pe care am reușit să o aducem în țară până în prezent. Mulți moldoveni doresc să se vaccineze și ministerul trebuie să asigure imunizarea doritorilor cât mai repede”, a spus Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Am cerut ministerului să deschidă procesul de vaccinare pentru toți cei care doresc să o facă, iar informațiile să fie clare pentru cetățeni: să se renunțe la vaccinarea pe categorii; să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cât mai multe localități – și acestea să funcționeze inclusiv în zilele de odihnă; să fie mobilizat mai mult personal medical, iar procedurile să fie simplificate, astfel încât oamenii să se poată vaccina indiferent de locul de trai sau de muncă”, a mai spus șefa statului moldovenesc.

Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat, în cadrul ședinței de marți, categoriile de persoane care urmează să fie imunizate în etapa a treia a campaniei naționale de vaccinare.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova a început pe 2 martie a.c.

Statistica atestă faptul că, până în prezent, au fost administrate peste 192 de mii de doze. De exemplu, pe parcursul zilei de 10 mai, doar 48 de oameni au fost vaccinați în Republica Moldova.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Knauf Insulation preia fabrica Gecsat S.A din Târnăveni

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, anunță semnarea contractului de achiziție a fabricii...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img