2 decembrie 2023
13.9 C
București

Primăria Capitalei aderă la platforma digitală Ghiseul.ro

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a inițiat un proiect care vizează aderarea Primăriei Capitalei a platforma digitală Ghiseul.ro. Propunerea urmează să fie dezbătută în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei.

Proiectul prevede că se aprobă înrolarea municipiului Bucureşti la Sistemul Naţional Electronic de Plată Online – Ghiseul.ro şi includerea serviciilor de plată online pe această platformă.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu va fi împuternicit să facă toate demersurile necesare şi să semneze documentele încheiate între municipiul Bucureşti şi Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Plata comisionului pentru tranzacţiile efectuate pe platforma Ghiseul.ro se va face din bugetul propriu al Capitalei.

Inițiatorul proiectului amintește faptul că instrumentele de plată online sunt deja utilizate, la scara largă, de majoritatea instituţiilor publice din România, iar aderarea PMB la platforma digitală Ghiseul.ro va avea ca rezultat „o creştere semnificativă a calităţii serviciilor publice” oferite persoanelor fizice şi juridice din Bucureşti.

Printre plăţile incluse în sistemul digitalizat se numără taxele pentru eliberarea documentaţiilor de urbanism, taxele pentru ocuparea spaţiilor publice în vederea desfăşurării anumitor evenimente, taxele pentru eliberarea autorizaţiilor de TAXI, taxele pentru autovehicule transport mărfuri, taxele pentru utilizarea locurilor publice în vederea amenajării de terase de vară.

De asemenea, aderarea PMB la platforma Ghiseul. ro va crea facilităţi de plată rapide pentru alte servicii publice, cum ar fi:

  •  Taxe ale Administraţiei Fondului Imobiliar (chirii, rate, alte tipuri de taxe);
  • Taxe ale Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane;
  • Taxe ale Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement;
  • Plata abonamentelor pentru transport public;
  • Plata abonamentelor pentru utilizarea locurilor de parcare publice.
Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei