30 septembrie 2022
15.2 C
București

Prima achiziție după 25 de ani. Allianz-Ţiriac Asigurări preia Gothaer Asigurări Reasigurări

De citit...

Allianz-Ţiriac Asigurări se pregătește pentru prima achiziție după 25 de ani în care politica firmei s-a concentrat pe dezvoltarea business-ului. Compania a semnat un acord de preluare a Gothaer Asigurări Reasigurări.

După 25 de ani de creștere exclusiv prin forțe proprii, Allianz-Țiriac deschide un nou capitol în povestea sa de succes. Această achiziție este o dovadă a stabilității Allianz-Țiriac într-o perioadă plină de provocări pentru mediul de business, dar și a angajamentului acționarilor Allianz-Țiriac față de economia românească. Gothaer România, o companie care și-a construit în cei 8 ani de prezență locală o reputație solidă și un portofoliu echilibrat, va fi pentru Allianz-Țiriac un bun motor de creștere. Allianz-Țiriac își menține planurile de dezvoltare și își păstrează deschiderea spre noi oportunități de creștere. Mulțumim reprezentanților Gothaer pentru sprijin, profesionalism și colaborarea pe parcursul negocierii”, a declarat Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac Asigurări.

Finalizarea tranzacției este condiționată de primirea aprobărilor din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară și Consiliului Concurenței. Valoarea tranzacției este supusă unor clauze de confidențialitate.

Din momentul în care Gothaer România a devenit parte a grupului Gothaer în 2012, compania a avut o dezvoltare impresionantă. Echipa extrem de profesionistă și dedicată a stabilit noi standarde în ceea ce privește satisfacția clienților. În ultimele luni, grupul Gothaer și-a schimbat direcția strategică pentru a pune accentul pe piața de origine, Germania. Prin urmare, suntem încântați că Gothaer România va deveni acum parte a uneia dintre cele mai importante companii de asigurări din România. Sunt convins că Allianz-Țiriac va construi pe ceea ce Gothaer România a realizat până acum și va deschide noi oportunități pentru echipă”, a menționat Oliver Schoeller, CEO al Gothaer Group.

La finalul anului 2019, portofoliul Gothaer Asigurări Reasigurări însuma prime brute subscrise de 90 milioane de lei și 50.000 de contracte de asigurare pentru persoane fizice și companii.

Allianz-Țiriac Asigurări și Gothaer Asigurări Reasigurări vor continua să își desfășoare activitatea independent până la primirea tuturor aprobărilor necesare. Odată finalizată achiziția, Allianz-Țiriac va integra Gothaer Asigurări Reasigurări în businessul său, preluând portofoliul și angajații.

În această tranzacție, compania Allianz-Țirac a fost asistată de firma de avocatură Schoenherr și Asociații SCA, iar PwC a fost consultantul în procesul de due diligence, în timp ce Gothaer Asigurări Reasigurări a fost asistată de firma de avocatură Hogan Lovells LLP.

Autor: Mihai Colț
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img