4 iunie 2023
16.4 C
București

Preotul Iulian Raicovici, omul care le aduce alinare sufletească pacienților bolnavi de COVID.VIDEO

Pacienții aflați pe patul suferinței au nevoie de tot sprijinul pentru a reuși să treacă peste boala care le macină trupul. În cazul persoanelor infectate cu COVID-19, moralul este important, iar o vorbă bună le poate reda speranța și le poate ajuta să lupte pentru a trece cu bine peste perioada grea a bolii.

Preotul Iulian Raicovici, părintele care slujeşte la Capela cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon și Sfântul Ierarh Nectarie” din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău, s-a alăturat cadrelor medicale care de mai bine de un an duc adevărate bătălii împotriva morții. El nu tratează trupul, ci alină sufletul, fiind alături de bolnavii internați în Secţia de Anestezie și Terapie Intensivă a S.J.U. Buzău.

Misiunea preotului este una deosebit de importantă, ajutorul pe care acesta îl oferă pacienților fiind de neprețiut. Iulian Raicovici este cel care le redă celor bolnavi nădejdea în Dumnezeu. Părintele, prin harul său, aduce mângâiere, alinare, sprijin, încredere şi speranţă.

La început i-a fost frică să intre printre bolnavii de COVID, dar și-a dat seama că este mai important pentru el să ajute. Așa a trecut peste teamă de a se infecta și a decis să pună binele semenilor săi pe primul plan.

Atunci când merge în mijlocul bolnavilor se interesează de starea lor, îi spovedește, le oferă cărți de rugăciune și mir și, foarte important, le aduce vești din lumea de afară. Veștile din spital le transmite rudelor celor bolnavi care nu pot intra în unitatea medicală și care nu pot afla singuri ce se întâmplă cu cei dragi lor. Preotul este îngerul bolnavilor, dar și al aparținătorilor acestora.

Sunt pacienți care nu au pe nimeni, iar pentru aceștia preotul este frate, fiu, tată.

Despre pacienții bolnavi de COVID, Iulian Raicovici spune că ochii lor transmit frică, dar atunci când vorbește cu ei simte că în privirea lor se oglindește, din nou, speranța.

Vă prezentăm un interviu în care preotul Iulian Raicovici vorbește despre experienţa pe care o trăieşte, zi de zi, alături de pacienţii din secţia A.T.I. Părintele ne oferă o lecție de umanitate, iar în această săptămână cu totul specială chiar trebuie să reînvățăm să fim cu adevărat oameni și să înțelegem că doar umăr lână umăe putem trece peste aceste vremuri grele.

Autor: Ștefania Enache
Foto/video: S.J.U. Buzău

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei