27 septembrie 2022
18.1 C
București

Premierul Cîțu promite că nu vor crește taxele

De citit...

Premierul Florin Cîțu promite că întreaga construcție bugetară este astfel realizată încât să nu intervină creșteri de taxe.

În primul rând, prin măsurile pe care le luăm, mai mulţi bani rămân în sectorul privat, rămân la companii, rămân la cetăţeni prin aceste măsuri. Am spus din primul moment că nu vom creşte taxele şi nu vom creşte taxele. Deci, este o linie roşie pe care nu o vom trece, nu vom creşte taxele, asta înseamnă că nu vor fi afectaţi cetăţenii şi nu vor fi afectate companiile private. Este un an în care estimăm creşterea economică, deci eu nu văd chiar aşa rău lucrurile, să ai un plan de creştere economică cu 4% şi un deficit de 7% înseamnă tot un stimul puternic în economie”, a declarat șeful Guvernului.

Cu privire la reforma companiilor de stat cu pierderi, Cîțu a spus că „nu poţi să te asiguri cine va pleca şi cine nu va pleca”, adăugând că acest lucru se va vedea când vor fi prezentate planurile de restructurare.

Reforma companiilor de stat, acum vom vedea, nu poţi să te asiguri cine va pleca şi cine nu va pleca, dar aici fiecare plan de restructurare va fi aprobat, vom vedea când va fi prezentat. Sunt companii cu pierderi de ani de zile şi este momentul să luăm o decizie. Nu putem să creştem în fiecare an subvenţiile şi vă dau exemple. Subvenţiile astăzi sunt aproape de patru ori mai mari sau duble faţă de cât erau în 2017. Şi dacă ne uităm de ce au crescut aceste subvenţii, au crescut doar pentru că au crescut salariile. Şi eu vă întreb pe dumneavoastră şi îi întreb pe toţi românii. Cheltuielile cu salariile s-au dublat în patru ani de zile. Aţi simţit că performanţa funcţionarilor publici s-a dublat? Dacă este da, atunci mergem mai departe, dacă nu, trebuie să luăm măsuri”, a menționat premierul.

De asemenea, șeful Executivului a subliniat că se are în vedere o reformă a ANAF. „Sunt mai multe planuri în ceea ce priveşte reforma ANAF şi reforma ANAF este una dintre reformele incluse în Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă. Deci, sunt patru reforme. Reforma ANAF este una dintre ele şi da, anul acesta sunt bani pentru investiţii în ceea ce priveşte ANAF, digitalizare şi achiziţia de echipamente”, a subliniat Cîțu.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Guvernul României Facebook

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img