25 septembrie 2022
24.5 C
București

Premieră în Târgu Mureș: Animalele sălbatice din intravilanul orașului urmează să fie relocate

De citit...

Consiliul Local Târgu Mureş a adoptat, vineri, o hotărâre care permite, în premieră pentru oraș, relocarea animalelor sălbatice din intravilan. Administrația va putea contracte de prestări servicii pentru recoltarea sau relocarea animalelor sălbatice din intravilanul oraşului. Măsura se impune după ce a fost semnalată prezenţa unor urşi pe câteva străzi din municipiu.

Este pentru prima oară când Municipiul Târgu Mureş are un asemenea proiect care prevede măsuri de siguranţă pentru protejarea populaţiei de animalele sălbatice care pătrund în intravilan. În egală măsură şi exemplarele din speciile de faună sălbatică vor fi protejate, prin monitorizarea şi relocarea lor (…) Recoltarea şi/sau relocarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică (urşi, mistreţi etc.) din perimetrul intravilan al Municipiului Târgu Mureş va fi făcută cu titularii fondurilor cinegetice, în conformitate cu prevederile legale. Ca urmare, Municipiul Târgu Mureş va demara procedura de încheiere a contractelor cu asociaţiile de vânătoare care gestionează fondurile cinegetice limitrofe intravilanului localităţii”, precizează Primăria Târgu Mureș.

După încheierea contractelor, cele trei asociaţii de vânătoare din zonă se vor ocupa de monitorizarea, îndepărtarea, tranchilizarea, transportul şi recoltarea urşilor, conform legii.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Primăria Târgu Mureș

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img