23 septembrie 2023
19.2 C
București

Premieră: Expoziție cu câini disponibili pentru adopție pe gardul Palatului Suțu

Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, alături de Adăpostul Speranța și Muzeul Municipiului București realizează o expoziție dedicată animalelor nimănui.

Mai exact, este vorba despre o expoziție cu fotografii cu câini disponibili pentru adopție. Câinii provin din două adăposturi, unul public, Brănești, și altul privat, Speranța.

De altfel, această expoziție marchează și o colaborare strânsă între o institutie de stat și un adăpost privat de animale, respectiv un ONG, lucru rar întâlnit din păcate în domeniul protecției animalelor.

Pentru a ajuta cu adevărat animalele și pentru a schimba lucrurile în bine la nivel de comunitate, autoritățile trebuie să lucreze îndeaproape cu organizațiile din domeniu.

În adăpostul public Brănești sunt în acest moment aproape 200 de câini, iar în adăpostul Speranța aproximativ 600. Cu toții sunt vaccinați, deparazitați, microcipați, iar adulții sunt și sterilizați. Adopția este gratuită.

„Expoziția realizată în colaborare cu Muzeul Municipiului București ajută enorm. Mesajul nostru, fotografiile câinilor vor ajunge acolo unde trebuie. În fața și-n inimile oamenilor. Nu e zi în care o persoană să nu se plângă că avem câini pe străzi. Avem, așa e. Și vom avea în continuare dacă nu alegem să ne implicăm. E important ca oamenii să aleagă să adopte și să înțeleagă că nu rasa contează, că maidanezii sunt câini minunați, sunt mai echilibrați și cu adevărat recunoscători.”, a explicat Hilde Tudora, șef Birou Protecția Animalelor CJ Ilfov.

„Lucrăm zilnic cu câinii noștri, atât pentru a-i face mai fericiți, cât și pentru a-i face mai adoptabili. Fiecare dintre ei este capabil să ofere iubire, cum probabil doar un alt câine ți-a mai oferit, cândva. Oricare dintre ei te poate împlini și te poate face fericit, pe tine și pe întreaga ta familie. Din păcate, ei sunt închiși în adăpost și nu pot veni la tine acasă, să te caute și să te convingă. Așa că mingea propriei fericiri e în terenul tău acum.”, a completat Florina Tomescu, președinte Fundația Speranța.

Expoziția va fi găzduită în perioada 3-28 august 2022.

Autor: Bella Striadis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei