Home Ordinea Zilei TV Povestea Mariei, studenta care și-a revenit miraculos din comă. VIDEO

Povestea Mariei, studenta care și-a revenit miraculos din comă. VIDEO

Maria Marici, studenta pe care echipa neurochirurgului Lucian Eva, de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi, a operat-o în urmă cu puțin timp se recuperează pe zi ce trece. Tânăra se poate bucura din nou de viață, participând chiar și la cursurile Facultății de Stomatologie din Iași.

La doar 19 ani, Maria a avut de înfruntat o încercare cumplită peste care a putut trece doar grație intervenției unor cadre medicale care au făcut o adevărată minune și i-au redat speranța.

O tumoră cerebrală i-a curmat brusc zborul. Maria a fost adusă în comă la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu”. Erau foarte mulți cei care aproape că nu-i mai dădeau nicio speranță, privind cu resemnare soarta fetei.

Medicii ieșeni au refuzat să se dea bătuți și au decis că studenta trebuie operată de urgență. În urma investigațiilor făcute, ei au constatat că pacienta prezenta, la nivelul creierului, o tumoră extrem de rară.

Tânăra de 19 ani, studentă la Facultatea de Medicină Dentară, a ajuns de urgență în spitalul nostru după ce a fost transferată de la Suceava la Iași cu un elicopter SMURD. Pacienta se afla în comă profundă, starea sa de sănătatea fiind una foarte gravă. După investigațiile făcute în Spitalul de Neurochirurgie am descoperit că tânăra aflată în comă de gradul III avea o tumoră la nivelul trunchiului cerebral, situată între creier și măduvă. În termeni medicali este vorba despre un chist neuro enteric, un chist tumoral de 4 cm, o tumoră extrem de rară”, a explicat, după operație,  dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ trei ore și a fost un real succes, tânăra pacientă și-a revenit din comă.

Împreună cu echipa medicală am reușit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la o nouă șansă la viață pentru tânăra de 19 ani. În Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi performanța este astăzi o normalitate. Investițiile făcute în ultimii ani în aparatura medicală, de înaltă performanță și-au dovedit eficiența în salvarea de vieți omenești”, a punctat medicul.

Minunile există și sunt înfăptuite de oameni

Maria și-a revenit miraculos, iar datorită medicilor care au tratat-o își poate spune astăzi povestea.

Vreau să îi mulțumesc domnului doctor Lucian Eva pentru că m-a operat și mi-a salvat viața și o să îi fiu recunoscătoare pentru totdeauna. Cu ajutorul domnului doctor și al echipei sale m-am trezit chiar foarte repede. Nu se așteptau să mă trezesc așa de repede, dar m-am trezit în trei zile și totul a fost bine. Recuperarea merge foarte bine. În spital sunt condiții foarte bune, foarte curat, totul aranjat, nu am ce să reproșez nimănui. Transmit tuturor pacienților să aibă încredere, să vină aici în spital pentru că doctorii și tot personalul se comportă foarte frumos. Spitalul de Neurochirurgie din Iași cred că este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune spitale și nu le transmit decât să aibă încredere, să vină aici și o să se facă bine.”, a subliniat Maria Marici.

Povestea tinerei studente care și-a revenit miraculos din comă face parte din seria succeselor realizate zi de zi de echipa coordonată de Lucian Eva, doctor în neurochirurgie și șef de lucrări.

Maria este dovada vie a faptului că minunile există. În momentul în care s-a adresat spitalului nostru, în urmă cu aproximativ o lună de zile și a fost operată în urgență, echipa medicală nu i-a dat foarte multe șanse. Am intervenit chirurgical pentru că era singura ei șansă să trăiască. Astăzi este pe picioarele ei și când spun pe picioarele ei, o spun la modul propriu. S-a reintegrat social, urmează cursurile Facultății de Stomatologie din Iași online. Și cel mai probabil în perioada următoare va fi integrată din toate punctele de vedere în societatea în care trăiește. Spitalul de Neurochirurgie din Iași este o poveste cu și despre oameni. În afară de intervențiile chirurgicale complexe care se realizează în acest spital, ceea ce avem prioritar este viața fiecărui om care se adresează acestui spital.”, a punctat Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Autor: Ștefania Enache
Foto/video: Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași
Exit mobile version