Home La Ordinea Zilei Reportaj Povestea Dianei, fetița de nouă ani pe care medicii ieșeni au salvat-o...

Povestea Dianei, fetița de nouă ani pe care medicii ieșeni au salvat-o de la moarte

În urma unor intervenții chirugicale delicate, medicii continuă să facă minuni și să salveze vieți. Povestea de astăzi este a unei fetițe de nouă ani, din județul Iași. Se numește Diana și, în ciuda vârstei fragede, i-a fost dat să experimenteze o boală cumplită.

Copila a ajuns la spital după ce a leșinat la școală, din cauza unui sindrom de hipertensiune intracraniană. Investigațiile medicale realizate de experții Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași au relevat faptul că micuța avea o tumoră localizată la nivelul creierului mic.

Imediat după ce a fost stabilit diagnosticul s-a decis realizarea unei intervenții de urgență. În caz contrar, viața copilei era pusă în pericol. Fetița și-a pus toate speranțele în mâinile dibace ale medicilor și plină de curaj a intrat în operație.

Am încercat să fiu tare pentru ea, am avut multe momente în care … , dar încercam să nu mă las doborâtă pentru că mă gândeam la ea și la sora ei de acasă. Mai bine să treci tu prin momentele astea, decât un copil. I s-a făcut rău la școală, i-a venit să vomite, a cerut la baie, și-a pierdut controlul membrelor și a chemat ambulanța. Eu mi-am pus toate speranțele în medici. Ea era deja la pat, nu mai putea să meargă nici la baie. Tumora îi apăsa și a sângerat. În momentul în care i-a fost rău, am înțeles de la medici că a sângerat tumora. Și atunci și-a pierdut controlul la mâini, dar și la picioare. La RMN s-a văzut exact problema – tumoră la creierul mic și au zis că este tumoră malignă”, a povestit mama Dianei.

Zece experți au intrat în sala de operație

Managerul Spitalului de Neurochirurgie, dr. Lucian Eva, a menționat că operația a durat aproximativ patru ore şi a fost efectuată de o echipă formată din zece specialişti, printre care patru medici neurochirurgi.

Să poți să salvezi viața unui copil este un dar dat de la Dumnezeu, dar și unul dintre motivele pentru care m-am dedicat meseriei de neurochirurg. Iar atunci când vezi un părinte disperat, dar și dezorientat cu un copil în brațe diagnosticat cu o boală gravă, ca medic faci tot ce îți stă în putință. Fetița de nouă ani a ajuns în Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicoale Oblu” Iași pentru un sindrom de hipertensiune intracraniană. O intervenție chirurgicală complexă, cu multe emoții, fiind efectuată cu un real succes. Împreună cu echipa medicală am reușit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la refacerea rapidă a copilului. Am reușit să reunim o echipă extraordinară de specialiști și să creștem, în mod semnificativ dotările spitalului, iar acum suntem în linie dreaptă către atingerea excelenței în neurochirurgie. Spitalul de Neurochirurgie Iași este o poveste, în primul rând, despre și pentru oameni. Unul dintre principiile majore promovate în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași a fost respectul față de ființa umană, din toate punctele de vedere.”, a declarat doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

„Mi-am pus încrederea în medici și nădejdea în Dumnezeu”

Mama Dianei a mai spus că atunci când cadrele medicale i-au expus situația copilei, au încurajat-o și i-au oferit speranța că totul o să fie bine.

Domnul doctor Lucian Eva a zis că nu trebuie să disperăm, atunci când am mers la dânsul. A zis că e un drum lung și anevoios, dar nu trebuie să ne pierdem speranța. Și chiar așa a și fost. Mi-am pus încrederea, văzând pe internet despre toată dotarea spitalului, profesionalismul medicilor, dar mi-am pus nădejdea și în Dumnezeu. Eu mi-am pus toată speranța în mâinile lui și a echipei. În momentele alea îți pui toată speranța în medici și nădejdea în Dumnezeu. Ne-au ajutat foarte mult, și el și echipa, dar și tot personalul de pe etaj, asistentele, comunitatea locală, învățătoarea, preoții, toată lumea. Aici e un spital foarte bine dotat, cu un personal foarte bun. Nu știu ce cuvinte să găsesc ca să spun toată calificarea care o au și sufletul mare pe care îl au. Domnul manager să aibă cât mai multă putere de muncă și să îi dea Dumnezeu sănătate ca să salveze cât mai multe vieți pentru că chiar o face foarte bine”, a subliniat mama Dianei.

Este un alt exemplu de minune realizată prin intermediul cadrelor medicale care și-au dedicat viața acestei profesii nobile. Este o poveste de viață, în care unitatea oamenilor și-a spus cuvântul. Diana a reușit să treacă peste acest obstacol din viața ei datorită medicilor, dar și datorită celor care i-au fost alături și i-au oferit un ajutor cât de mic.

În aceste vremuri grele, în care unii dintre semeni parcă au uitat că sunt oameni, astfel de povești ne oferă speranță.

Autor: Ștefania Enache
Foto/video: Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași

 

 

Exit mobile version