20 august 2022
27.7 C
București

Portugalia a început administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19

De citit...

Portugalia a început administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19. Vaccinul este administrat persoanelor în vârstă şi rezidenţilor de la căminele de bătrâni. Anunțul a fost făcut de Direcţia Generală de Sănătate (DGS).

Administrarea celui de-al doilea booster a fost iniţial programată pentru începutul toamnei acestui an, însă a fost devansată din cauza creşterii numărului de noi infectări în Portugalia.

DGS a menționat că săptămâna aceasta persoanele peste 80 de ani vor putea primi cea de-a patra doză în centrele de vaccinare sau în centrele medicale.

Comisia tehnică pentru vaccinare împotriva COVID-19 (CTVC) a DGS a recomandat cel de-al doilea booster pentru a îmbunătăţi „protecţia celor mai vulnerabile categorii ale populaţiei, având în vedere creşterea actuală a numărului de cazuri noi”.

DGS estimează că aproximativ 750.000 de persoane ar urma să fie imunizate în următoarele patru luni, inclusiv cele care se recuperează după COVID-19 în această perioadă.

Ulterior, a doua doză booster va fi oferită copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani şi persoanelor imunodeprimate.

Autor: Filip Denis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img