Home Educație Polifest, târg educaţional din domeniul ingineriei

Polifest, târg educaţional din domeniul ingineriei

Cea de a XII-a ediţie a târgului educaţional din domeniul ingineriei – Polifest are loc zilele acestea la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Cel mai mare târg educaţional din domeniul ingineriei, organizat în Campusul UPB, va conecta comunitatea viitorilor ingineri cu cele mai vizionare companii din România. Piaţa muncii este într-o permanentă mişcare, astfel colaborarea dintre mediul academic şi cel economic este de o importanţă vitală. Cheia pentru creşterea productivităţii este reprezentată de comunicarea dintre toţi cei implicaţi în acest proces. Cel mai mare târg educaţional, Polifest, va reuni, sub cupola Rectoratului, zeci de mii de participanţi – elevi, studenţi, profesori, părinţi, dar şi reprezentanţi ai mediului de afaceri”, au anunțat reprezentanții instituției de învățământ.

Evenimentul este programat în perioada 20 – 22 aprilie, iar pe parcursul celor trei zile participanţii vor avea acces la conferinţe ştiinţifice, workshop-uri, expoziţii de echipamente şi noi tehnologii, prezentări de oferte educaţionale şi oportunităţi de angajare, precum şi la o serie de manifestări conexe.

UPB crede în colaborarea universitară ca mijloc al progresului. În fiecare an am avut alături de noi cele mai importante companii de tehnologie din ţară. Ne dorim să le oferim viitorilor şi actualilor studenţi UPB un mediu de formare în care să poată intra în contact direct cu cele mai mari companii de tehnologie din ţară pentru ca aceştia să aibă un avantaj competitiv pe piaţa muncii. Acest eveniment dedicat educaţiei şi inovaţiei conectează elevii şi studenţii cu specialiştii universităţii noastre, cercetători sau cadre didactice. Totodată, reprezentanţii mediului de afaceri nu doar că le vor prezenta cele mai noi tendinţe din domeniu, ci le vor povesti şi despre ofertele de angajare sau oportunităţile de internship-uri. Eforturile universităţii de a sincroniza programa cu piaţa muncii se oglindesc în rata de angajare a absolvenţilor UPB, în primul an după absolvire aceasta depăşind proporţia de 90%”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul UPB.

La edițiile anterioare ale Polifest au participat peste o sută de companii și în jur de zece mii de studenți, elevi și profesori.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: UPB

 

Exit mobile version