30 septembrie 2022
16.7 C
București

Peste două mii de români au primit vaccinul împotriva COVID-19. O singură reacție alergică minoră

De citit...

Campania de vaccinare împotriva COVID- 19 continuă în România . Datele statistice ale Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) relevă faptul că au fost vaccinate deja 2.066 de persoane. Până acum a  fost înregistrată o sigură reacţie adversă minoră de tip alergic.

Datele privind evidenţa persoanelor vaccinate împotriva COVID-19, puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor,  arată că situaţia vaccinărilor din ziua de luni, ora 17.00 este următoarea:

  • Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (astăzi, 28 decembrie) – 1.101.
  • Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 2.066.
  • Număr de reacţii adverse validate (în ultimele 24 de ore) – 1 (reacţie comună, minoră, de tip alergic).

De asemenea, potrivit datelor puse la dispoziţie de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), a fost raportată, până în acest moment, o reacţie adversă (disconfort local), în curs de validare.

Comitetul Naţional precizează că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Autor: Sofia Filip
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img