7 decembrie 2023
0.2 C
București

Peste 80 de companii participă la PoliJOBS 2023

Peste 80 de companii și-au anunțat participarea la cel mai mare târg de job-uri din domeniul tehnic din acest an – PoliJOBS 2023, eveniment găzduit de Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie POLITEHNICA Bucureşti. 

Care sunt meseriile viitorului şi competenţele necesare pentru acestea? Cum influenţează tehnologia piaţa muncii? Ce înseamnă AI şi impactul său asupra locurilor de muncă? Sunt doar câteva dintre întrebările la care studenţii vor primi răspunsuri în cadrul evenimentului ajuns la cea de a VII-a ediţie. Piaţa muncii a trecut prin cea mai mare transformare din ultimele generaţii, iar schimbările au adus cu ele întrebări şi incertitudine în rândul studenţilor. Tinerii din România amână de cele mai multe ori să aplice pentru un loc de muncă în domeniul studiat din cauza lipsei de experienţă. Profesiile tehnice rămân pe primul loc în topul solicitărilor din partea angajatorilor. Evenimentul îi va convinge pe viitorii ingineri că temerile lor sunt nejustificate, iar locul lor este şi va fi pe piaţa muncii. Indiferent de schimbările aduse de timp, ingineria a fost şi va rămâne profesia viitorului”, menționeză reprezentanții instituției de învățământ.

Angajatorii prezenți la târg le vor povesti studenţilor universităţii despre ofertele de locuri de muncă în specializările tehnice. Astfel, firmele vor avea oportunitatea de a se conecta direct cu cei interesaţi de o carieră în domeniul tehnic. Angajatorii vor prezenta oferte de burse, internshipuri, joburi part-time sau full-time, atât pentru nivelurile de începători, cât şi pentru niveluri intermediare sau seniori. De asemenea, târgul va include sesiuni de networking care vor ajuta participanţii să obţină informaţii direct de la experţii din domeniul lor de interes.

PoliJOBS, ajuns la a VII-a ediţie, este un eveniment de referinţă pentru tinerii studenţi, ingineri şi pentru piaţa muncii din România.

Autor: Ioana Galeș
Foto: POLITEHNICA Bucureşti
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei