26 octombrie 2021
2.5 C
București

Patru medalii pentru România la Campionatele Europene de tir cu arcul de la Porec

De citit...

Românii au cucerit patru medalii la Campionatele Europene de tir cu arcul de la Porec (Croaţia): două de aur, una de argint şi una de bronz.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român anunță că echipa de junioare formată din Andreea Albu, Beatrice Miklos, Elena Topliceanu, a devenit campioană europeană. Fetele sunt antrenate de Viorel Habian și au devansat în clasamentul final formaţiile Italiei şi Marii Britanii.

La rândul său, Beatrice Miklos a câştigat aurul la junioare în proba de arc recurve, după o finală dominată în faţa slovenei Metka Obljubek, în timp ce bronzul i-a revenit croatei Tihana Kovacic.

În aceeaşi competiţie, Mădălina Amăistroaie, participantă la JO de la Tokyo, a terminat pe locul 5.

Medalia de argint a fost adusă de Mario Ţîmpu la arc recurve juniori, el fiind învins în finală de cehul Frantisek Hermanek. Bronzul a fost cucerit de italianul Matteo Balsamo.

Elena Topliceanu a câştigat medalia de bronz la arc barebow, terminând competiţia după italianca Eleonora Meloni şi Kathryn Morton (Marea Britanie).

Cu acest bilanţ (2-1-1), România s-a clasat pe locul 5 în clasamentul pe naţiuni. Pe primul loc s-a aflat Italia (13-6-7), Suedia a ocupat poziţia a doua (2-5-4), Marea Britanie a ocupat locul al treilea (2-3-1), iar Slovenia a fost pe patru (2-2-5).

Autor: Mihai Colț

Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român Facebook

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

CMS România a recrutat-o pe Laura Grigore în poziția de Senior Counsel

Firma internațională de avocatură CMS anunță cooptarea Laurei Grigore în cadrul practicii de tehnologie, media și telecomunicații a biroului din București, începând cu data...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img