25 septembrie 2022
18.8 C
București

Patriarhia Română îndeamnă la solidaritate umană: Donați sânge şi plasmă convalescentă COVID 19!

De citit...

Patriarhia Română îi îndeamnă pe oameni să doneze sânge şi plasmă convalescentă COVID 19. Prin astfel de gesturi putem contribui la salvarea semenilor aflați în situaţie critică din cauza infectării cu noul coronavirus.

Reprezentanții Patriarhiei Române subliniază faptul că donarea de sânge şi de plasmă convalescentă COVID 19 sunt acum cele mai luminoase şi necesare fapte de iubire jertfelnică şi de solidaritate umană.

În contextul medical şi epidemiologic actual, atât de dificil, prin care trece societatea românească, Patriarhia Română adresează tuturor celor ce înţeleg valoarea salvării unei vieţi umane îndemnul său de a participa la nobila acţiune a donării de sânge. Totodată, adresează şi îndemnul de a dona, conform criteriilor de eligibilitate, plasmă convalescentă COVID 19, pentru salvarea celor aflaţi în situaţie critică din cauza infectării cu noul coronavirus”, se arată într-un comunicat de presă.

În anul 2012 a început în Arhiepiscopia Bucureştilor o campanie de donare de sânge numită „O picătură de sânge pentru viaţa aproapelui”. Începând cu anul 2014, cu aprobarea Sfântului Sinod, această campanie a fost extinsă la nivel naţional în toată Patriarhia Română sub îndemnul „Donează sânge, salvează o viaţă!”.

Pe parcursul celor șase ani ai campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!” au participat 40.800 de donatori, cantitatea de sânge recoltată fiind de peste 18.000 de litre.

Cea mai amplă campanie de donare de sânge din România s-a desfăşurat în cooperare cu diverse instituţii publice (centre regionale şi judeţene de transfuzie, spitale, clinici, direcţii de asistenţă socială şi protecţia copilului, Jandarmerie, Poliţie şi Armată), precum şi cu organizaţii neguvernamentale (Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români, Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Români şi alte asociaţii).

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Basilica.ro
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img