O a doua rețetă de pască pe care o puteți pregăti pentru masa de Paști are umplutura din smântână. Pentru pasca cu smântână vom folosi aluatul similar cu cel pentru cozonac. Rețeta o găsiți aici.
Ingrediente pentru umplutură:
- 300 gr. de smântână grasă
- semințele de la o păstaie de vanilie
- 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
- 5 gălbenușuri de ou
- 100 gr. de zahăr
- 20 gr. de amidon
- 100 gr. de făină albă
- un vârf de cuțit de praf de copt
- un praf de sare
Cum se pregătește umplutura
Mixați bine ouăle cu zahărul, pâna când se dublează volumul amestecului, obținându-se o cremă spumoasă. Cea mai bună cremă o puteți obține dacă utilizați mixerul. Adăugați și restul ingredientelor și lăsați totul deoparte.
Se preîncălzește cuptorul la 180 grade și se tapetează tava cu hârtie de copt. Întindeți foaia de aluat în tavă și peste ea puneți umplutura. Așa cum am menționat, eu folosesc rețeta de aluat de la cozonac.
CITEȘTE ȘI: Pască cu brânză dulce și stafide
În functie de dimensiunea vasului pe care-l aveți, este posibil să fie necesar și un alt vas mai mic pentru compoziția care rămâne. Este indicat să nu puneți compoziție până sus, deoarece pasca o să crească destul de mult în cuptor.
Bagați pasca în cuptorul încins și lăsați-o 10 minute la 180 grade Celsius, după care dați focul mai mic, la 160 grade Celsius, și lăsați-o încă 45-50 de minute. Pasca este gata atunci când trece testul scobitorii (dacă o înțepați cu o scobitoare, compoziția nu mai trebuie să se prindă pe scobitoare), iar pe deasupra este ușor rumenită.
Nu uitați, urmează și cea de a treia rețetă de pască, cea cu ciocolată.
Poftă bună!
Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei