29 mai 2023
23.5 C
București

OZN-ul de la Băile Figa intră în finala New European Bauhaus. Descoperă Centrul recreativ Legacy din Beclean. FOTO+VIDEO

Orașul Beclean, din județul Bistrița- Năsăud, a beneficiat de o finanțare europeană în valoare de cinci milioane de euro, banii fiind investiți într-un centru recreativ. Inițial, când a fost făcut public proiectul, toată lumea a fost șocată de OZN-ul care își va face loc la Băile Figa.  

Anul trecut, construcția s-a terminat, fiind inaugurat Centrul recreativ Legacy, care are bazin de înot cu funcții recreative și de recuperare, bazin de înot cu jocuri în apă, bazin de relaxare, bazin de recuperare, bazin cu apă sărată, zonă de relaxare și recreere. De asemenea,  mai are punct de prim ajutor, sală de bowling și fitness, bibliotecă pentru copii și adulți, sală de gimnastică, ateliere creative, spațiu expozițional, spații verzi (6.800 mp), locuri de joacă pentru copii, mobilier urban în limita terenului, sisteme de supraveghere video și wi-fi.

Investiția cu fonduri europene a schimbat cu totul imaginea zonei, dovedind că se pot face lucruri bune și la noi în țară.

În acest moment, proiectul Centrul recreativ Legacy de la Băile Figa a fost selectat ca finalist în competiţia New European Bauhaus (NEB), derulată de Comisia Europeană.

Primăria Beclean anunță că proiectul său se numără printre cele 61 de proiecte selectate în finala acestei competiţii, dintr-un număr de peste 1.450 de aplicaţii depuse.

Comisia Europeană recunoaşte Becleanul ca exemplu de bune practici în rândul Uniunii Europene, oraşul de pe Someş fiind remarcat la cea mai importantă competiţie anuală dedicată proiectelor realizate din fonduri europene, datorită celui mai nou proiect: Centrul Recreativ Legacy, finalist la Componentă A: Campionii Noului Bauhaus european – categoria 3: Prioritizarea locurilor şi a persoanelor care au cea mai mare nevoie. Proiectul Becleanului a fost selectat printre cei 61 de finalişti ai Premiilor New European Bauhaus (NEB) 2023, fiind ales dintre peste 1.450 de aplicaţii din toate statele membre UE, în urma unei evaluări de către experţi independenţi”, precizează administrația orașului Beclean.

Ca urmare a acestei reuşite, Becleanul este „Ambasador NEB”, având rolul de a promova şi susţine iniţiativa Noului Bauhaus european.

Suntem onoraţi să fim Ambasadori NEB, dar mai ales pentru că suntem finaliştii celui mai prestigios concurs la nivelul Uniunii Europene. Este o reală recunoaştere a muncii noastre şi un semn de încredere pentru proiectele pe care le pregătim pentru dezvoltarea oraşului Beclean şi pentru binele comunităţii noastră”, a mărturisit primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan.

Proiectul derulat de Beclean în staţiunea balneară Băile Figa poate fi votat AICI.

Câştigătorii Premiilor NEB 2023 vor fi anunţaţi în cadrul ceremoniei ce va avea loc în perioada 21-22 iunie, la Bruxelles.

Autor: Bella Steriadis
Foto/video: Primăria Beclean/ Nicolae Moldovan

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei