4 iunie 2023
21.4 C
București

OVES Enterprise pregătește investiții de trei milioane de euro în 2023

OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, anunță dublarea investițiilor, la trei milioane de euro, pentru 2023, punând accentul pe inovație, pe lansarea de produse proprii și pe extinderea internațională, în demersul de a fi mai aproape de potențialii clienți.

Compania, cu afaceri de peste șase milioane de euro în 2022, păstrează ritmul de creștere și în 2023 și estimează dublarea afacerilor, în acest an, pe fondul creșterii numărului de proiecte din industriile financiară (bănci, instituții financiare, start-up-uri din zona financiară etc.) și de apărare.

„Estimăm, cel puțin, o dublare a business-ului OVES Enterprise, în 2023. Ne vom axa, în continuare, anul acesta, pe segmentele de defence și financiar, dar și pe zona de cloud, în măsura în care avem foarte multe cereri de aici și avem și expertiza necesară pentru a da curs acestor cerințe. Vedem, totodată, o creștere a cererii și în zona de healthcare, segment care ne așteptăm să aibă o evoluție importantă”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

Numărul de clienți OVES Enterprise a crescut anul trecut cu aproximativ 30%, însă dublarea business-ului în 2022 a fost generată de solidificarea parteneriatelor deja existente, compania reușind, cu fiecare client, o scalare a serviciilor oferite, din zona de development, la început, către consultanță, strategie, cybersecurity, data security și multe altele.

Anul trecut, OVES Enterprise a început procesul de extindere a prezenței în piața internațională, prin deschiderea de birouri în afara României. În prezent, compania operează cinci birouri în străinătate: în SUA, la Palo Alto (Silicon Valley), în Germania (Munchen și Berlin), în Emiratele Arabe Unite (Dubai) și în Mare Britanie (Londra).

„Vom continua extinderea internațională în 2023. Dorim să explorăm opțiunea de a deschide noi birouri în SUA, de exemplu la New York sau la Washington. Nu excludem să deschidem un birou și în partea de nord a Europei, cel mai probabil în Suedia, care este poartă de intrare către țările nordice. Și Franța rămâne o țara interesantă pentru noi, cu foarte multe posibilități în zona de tech. Totodată, avem un partener din Asia care dorește să deschidem un office acolo – explorăm și această opțiune”, mai spune Mihai Filip.

Cât privește numărul de angajați, OVES Enterprise a închis 2022 cu o echipă de aproape 200 de colaboratori. Compania își propune o creștere cu 50% a numărului de colaboratori, ajungând, la finalul anului, până la circa 300. Acest obiectiv se află în strânsă legătură cu contextul economic global și va fi ajustat, pe parcursul anului, pe măsura oportunităților și a contextului.

Autor: Filip Denis
Foto: OVES Enterprise
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei