25 martie 2023
16.2 C
București

OTP a acordat o finanțare de 57,80 milioane euro către Exigent Property Investment SRL. NNDKP a asistat grupul bancar în acest proiect

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat OTP Bank România și OTP Group în acordarea unei finanțări în valoare de 57,80 milioane de euro către Exigent Property Investment SRL pentru construirea fazei cu numărul 5 din ansamblul rezidențial Exigent Plaza Residence, cel mai mare proiect rezidențial din București, situat în cartierul Militari.

NNDKP a acordat asistență băncilor pe tot parcursul proiectului, oferind consultanță în legătură cu structurarea, negocierea și execuția documentației complexe de credit, inclusiv cu privire la o linie de finanțare de 50 milioane de lei acordată de OTP Bank România în vederea susținerii TVA-ului din cadrul proiectului.

Echipa NNDKP implicată în această tranzacție a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener, practica de Drept Bancar și Finanțări, și i-a inclus pe Cătălina Dan, Asociat, și Alexandru Ciambur, Asociat Senior, din cadrul aceleiași practici.

„Ne-a făcut o deosebită plăcere să-i avem alături de noi în această tranzacție pe partenerii noștri de la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), care, ca de fiecare dată, prin profesionalism și experiență au contribuit la implementarea cu succes a acestui acord de finanțare. Suntem convinși că parteneriatul solid, de încredere, construit până acum, ne va ajuta și în viitor să concretizam cât mai multe facilități de creditare, în domenii de activitate variate. OTP Bank este un partener tot mai prezent pe piața creditelor sindicalizate, motiv pentru care, consolidarea unor astfel de colaborări strategice va aduce beneficii de ambele părți, dar va conduce și la finalizarea unor proiecte reprezentative pe piața din România”, a declarat Alexandru Neagu, Director Large Corporate OTP Bank România.

„Suntem încântați că am putut asista echipa OTP în finalizarea cu succes a tranzacției de finanțare și recunoscători pentru colaborarea excelentă pe care am avut-o. Ne bucurăm de fiecare dată să putem contribui la proiecte de mare calibru ce sprijină dezvoltarea urbană a capitalei. Această finanțare demonstrează din nou experiența și competențele echipei NNDKP de drept bancar și finanțări și le mulțumesc colegilor mei pentru implicare”, a precizat Valentin Voinescu, Partener, NNDKP.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări a fost implicată în mod constant în proiecte complexe de finanțări corporatiste, de achiziții a unor instituții financiare și companii internaționale și locale sau finanțări ale entităților publice. De-a lungul timpului, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.

Autor: Ioana Andrei
Foto: NNDKP
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei