27 septembrie 2022
16.2 C
București

Orban somează cadrele didactice să învețe să predea online

De citit...

Haosul din învățământul românesc este pus de actuala guvernare pe seama cadrelor didactice, pe care Executivul le găsește vinovate de faptul că nu știu să predea online.

După ce în urmă cu câteva zile, premierul Ludovic Orban i-a amenințat cu sancțiuni pe dascălii care refuză să susțină ore online, acum vine cu o nouă somație către profesori.

Trebuie să înveţe să predea online. Noi am făcut toată vara cursuri prin Casa Corpului Didactic prin organizaţiile de profil, care sunt acreditate să efectueze astfel training-uri pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale ale cadrelor didactice şi profesorii trebuie să se obişnuiască cu acest mod de predare. Până când se va termina pandemia, când se va descoperi vaccin, este clar că învăţământul se va desfăşura în una din cele trei situaţii: cu copiii în clasă, o parte acasă, o parte în clasă şi în sistem online, când o şcoală se află în scenariul roşu. Profesorii sunt obligaţi să predea materia online. Asta este obligaţia cadrului didactic de a transmite cunoştinţele copiilor fie în clasă, fie online”, a declarat Orban.

La întrebarea presei dacă profesorii ar putea fi sancţionaţi pecuniar în cazul în care nu-şi îndeplinesc îndatoririle de serviciu, premierul a venit de data aceasta cu un răspuns mai diplomat: „Până la sancţiuni, ei trebuie să se adapteze, trebuie să-şi sporească competenţele digitale, să înveţe să transmită cunoştinţele şi online. Dreptul la educaţie al copiilor este un drept fundamental, iar cadrele didactice trebuie să se adapteze să transmită cunoştinţele prin mijloacele online, în situaţiile în care trebuie să facă acest lucru”.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img