26 septembrie 2021
17 C
București

OMS se pronunță împotriva administrării celea de-a treia doze de vaccin

De citit...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) și-a exprimat tranșant opoziția față de administrarea celei de-a treia doze de vaccin persoanelor imunizate împotriva COVID-19. Organizația susține că și țările sărace trebuie să aibă șansa la imunizarea populației.

În acest moment, nu vrem să vedem o utilizarea la scară largă a dozelor de rapel pentru persoanele sănătoase care sunt complet vaccinate. Nu voi rămâne tăcut când companiile şi ţările care controlează aprovizionarea globală cu vaccinuri consideră că populaţia săracă a lumii ar trebui să se mulţumească cu resturile ”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

La începutul lunii august, directorul OMS a dorit să decreteze un moratoriu asupra dozelor de rapel până la sfârşitul lunii septembrie, însă mai multe ţări bogate s-au opus public şi au lansat campania administrării celei de-a treia doze de vaccin.

Miercuri, Tedros Adhanom Ghebreyesus a cerut totuşi „o prelungire a moratoriului cel puţin până la sfârşitul anului 2021 pentru a permite fiecărei ţări să vaccineze cel puţin 40% din populaţia sa”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii denunţă în mod constant dificultăţile accesului la vaccinuri în ţările sărace.

Obiectivele globale ale OMS rămân în continuare de a ajuta fiecare ţară să imunizeze cel puţin 10% din populaţia sa până la sfârşitul lunii, cel puţin 40% până la sfârşitul anului şi 70% din populaţia globală până la jumătatea anului viitor“, a explicat dr. Tedros.

Autor: Sofia Filip
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

- Advertisement -spot_img

Știrile zilei