28 septembrie 2023
19.8 C
București

O româncă pe scena londoneză din West End. Actrița Otilia Panainte joacă în musicalului For Tonight

Actrița Otilia Panainte a fost selectată în distribuția musicalului For Tonight, care va avea premiera pe 5 septembrie la Adelphi Theatre, pe West End, la Londra. Românca va juca alături de Amy Di Bartolomeo (musicalul Six) și Charlie Clapham (serialul Hollyoaks), în regia lui Nick Evans (musicalul Billy Elliot).

Sunt copleșită și onorată de această șansă, pe care o datorez agentului meu, Neil Wilson, directorilor de casting Will Burton și Sarah-Jane Price și autorilor Spencer Williams și Shenelle Salcido. Am primit rolul unei matriarhe rome, o femeie care își învață fiica să asculte muzica pământului și să-și urmeze inima, chiar dacă asta o va scoate din spațiul sigur al șatrei și o va duce între gagii, între străini. Ca actor, ai șansa de a recupera părți din tine cu fiecare rol care ți se oferă, iar eu m-am reconectat cu partea mea telurică și sunt foarte recunoscătoare pentru asta”, spune Otilia Panainte.

Actrița povestește că totul a început în vara lui 2022, atunci când Neil, agentul său, i-a trimis această invitație la casting. A fost prima la care a aplicat de când a început colaborarea pentru proiecte internaționale.

Îmi aduc aminte că m-am pus la perete, am dat drumul la ring light și la cameră, am cântat Șaraiman gândindu-mă la cum ar fi fost sa fiu fiica Romicăi Puceanu și am povestit câte ceva despre mine. Am rămas perplexă când am aflat că am luat castingul. Am ajuns la Londra în vara anului trecut, când s-a ridicat întregul spectacol, de 2 ore și 30 min (text, muzică și coregrafie), în doar două săptămâni. Totul s-a întâmplat cu viteza luminii și nu ar fi fost posibil fără încrederea orbească pe care ne-am acordat-o unii celorlalți. Anul acesta avem 6 zile la dispoziție să facem ca acest spectacol să se întâmple pe West End. Sentimentul de urgență și responsabilitate este copleșitor, dar șansa de a-l împărtăși cu oameni ultra profesioniști care  sunt acolo pentru tine, pe o muzică absolut fascinantă și copleșitoare, face să merite fiecare secundă”, completează tânăra.

Românii din Londra care vor să o vadă pe Otilia Panainte pe scenă pot achiziționa de AICI bilete la spectacol.

For Tonight este un muzical nou, original, inspirat de jurnalul celui de-al treilea străbunic al scriitorului Spencer Williams. Povestea începe în 1832, într-un orășel din nordul Țării Galilor unde călătorește o familie de romi, găsindu-și adăpost la ferma familiei Parry. Curând după sosirea lor, soții Parry mor din cauza unei boli necunoscute iar călătorii romi sunt nevoiți să se ascundă după ce au fost acuzați că a adus „murdărie și moarte” în Trelawnyd. Povestea îi urmărește pe frații Parry (Tomos, Hadyn și Nettie) după moartea părinților lor și prezintă iubirea dintre Hadyn și Mirela, fiica familiei rome Deram. În esență, For Tonight explorează puterea și a sensului ideii de acasă, dând voce unor culturi nemaiauzite în teatrul muzical: galeză și romă.

Cine este Otilia Panainte?

Otilia Panainte este actriță de teatru muzical, TV și film, colaboratoare a Operei Comice pentru Copii din București. Anterior a fost distribuită în musicalurile The Drowsy Chaperone (Beijing), Sunetul Muzicii (Opera Comică), Casting pe Broadway (Teatrul În Culise), Heidi (Opera Comică), Erus și Valea Recunoștinței (Opera Comică). A avut apariții episodice în serialul Las Fierbinți (PRO TV). A jucat în scurtmetrajul Interfon 15, selectat în Festivalul Internațional de Film de la Cannes în 2022 și face parte din distribuția celui mai recent film al lui Cristi Puiu, MMXX, care va avea premiera în luna septembrie la Festivalul de Film de la San Sebastian. Otilia este reprezentată la nivel internațional de Newlands Global Talent.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Arhiva Otilia Panainte
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei