4 iulie 2022
36.5 C
București

O nouă expoziție de artă contemporană la Muzeul de Artă Brașov

De citit...

Muzeul de Artă Brașov, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, vă invită vineri, 13 mai 2022, ora 14.00, la vernisajul expoziției temporare a artistului contemporan Vadim Crețu: „Grădini misterioase”, curator dr. Radu Popica, eveniment care va avea loc la sediul muzeului din B-dul Eroilor nr. 21.

Artistul Vadim Crețu aduce în spațiul muzeului numeroase colțuri și scene inspirate din natură, imaginară sau observată, cu un foliaj bogat, flori, plante și elemente cvasi-abstracte, păsări și, rareori, prezențe umane pline de subtilitate. În acest spațiu omul este un simplu vizitator, efemer și fără putere de decizie în fața naturii sălbatice, păstrătoare de mistere de nepătruns. Originar din Republica Moldova, artistul s-a format la București sub îndrumarea maestrului Ştefan Câlţia, dar și-a croit propriul traseu artistic prin intermediul căruia se remarcă în arta contemporană românească.

Curatorul dr. Radu Popica, oferă câteva detalii despre operele care îi așteaptă pe vizitatorii expoziției: „Vegetația luxuriantă invadează în întregime câmpul pictural, explozia sa, de vitalitate debordantă, fascinantă, fiind pusă în valoare de cromatica exuberantă și tușele rapide, vivace.”

Intrarea la eveniment va fi gratuită.

Foto: Muzeul de Artă Brașov
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole