20 august 2022
27.7 C
București

O echipă a SCJU Târgu Mureş a excizat o tumoră de 12 kilograme

De citit...

O echipă de experți din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de dr. Daniel Popa, medic primar chirurgie generală,  a realizat o intervenție de excizie a unei formaţiuni tumorale de dimensiuni foarte mari. Operația a avut loc în cursul zilei de marți, 17 mai, și durat în jur de două ore.

Cadrele medicale au avut o misiune extrem de dificilă din cauza volumului mare al tumorii, care avea un diametru de 35 de centimetri şi aproximativ 12 kilogarme, dar şi din cauza relaţiei strânse cu elemente vasculare importante.

A fost o intervenţie de excizie a unei formaţiuni tumorale gigante retroperitoneale care îngloba rinichiul stâng, hilul renal, muşchiul psoas stâng, diafragmul stâng. (…) s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie I şi a constat în excizia în întregime a formaţiunii tumorale, fără a lăsa ţesut tumoral restant.”, menționează reprezentanții SCJU Târgu Mureș.

Pacientul are 42 de ani. Evoluţia postoperatorie a acestuia este una favorabilă, urmând ca acesta să fie externat în următoarea perioadă.

Echipa care a realizat intervenţia a fost formată din dr. Daniel Popa, medic primar chirurgie generală, dr. Cosmin Nicolescu, medic primar chirurgie generală, dr. Horvath Zsuzsanna, medic specialist ATI şi dr. Dumitru Godja, medic rezident chirurgie generală.

Autor: Sofia Filip
Foto: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img