23 septembrie 2023
19.2 C
București

O actualizare majoră a Windows 11 valorifică AI oferind o experiență mai bună utilizatorilor

Este o perioadă extraodinară pentru tehnologie, nu doar în industrie, ci în întreaga lume. Calculatoarele cu Windows sunt mai relevante ca oricând în viața de zi cu zi, mai ales pe măsură ce ne apropiem de următorul val de computing bazat pe accesul general la inteligența artificială. Actualizarea majoră a Windows 11 corespunde acestei noi ere AI, reinventează și îmbunătățește modul în care oamenii lucrează pe computer.

Lansat în urmă cu un an, Windows 11 a transformat lucrul pe computer, oferind noi experiențe care ne ajută să ne conectăm, să ne implicăm, să fim văzuți și auziți. În ultimele trei săptămâni, a fost lansat în preview și noul motor de căutare Bing ce integrează algoritmi de inteligență artificială pentru peste un milion de oameni din 169 de țări, iar noul Bing a fost extins la aplicațiile mobile Bing și Edge și introdus în Skype.

Microsoft face un alt pas major în viitor îmbinând capacitatea și ușurința utilizării Windows cu uimitoarea capabilitate a noului motor de căutare Bing cu AI integrat. În curând, sute de milioane de utilizatori Windows 11 vor avea acces la această nouă tehnologie incredibilă pentru a căuta, a dialoga, a răspunde la întrebări și a genera conținut direct din bara de activități Windows. În plus, taskbar-ul a fost îmbunătățit prin implementarea unei casete de căutare, astfel încât toate nevoile de căutare pentru Windows să fie într-un singur loc ușor de găsit.

Funcții noi pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi a utilizatorilor Windows

Microsoft introduce o serie de funcții noi care vor face mai ușoară viața de zi cu zi a utilizatorilor Windows. De exemplu, aceștia vor putea să-și conecteze iPhone-ul direct la Windows, folosind aplicația Phone Link pentru iOS, în previzualizare.

Mai mult, experiențele tactile, widget-urile pe ecran complet și accesul rapid la aplicația Windows 365 disponibilă pe scară largă au fost și ele îmbunătățite.

Actualizarea Windows 11 aduce noi funcții AI în meniul de start, precum și actualizări permanente pentru ca sistemul de operare să fie mai accesibil și mai sustenabil, Microsoft îndeplinindu-și astfel angajamentul continuu față de calitate și ușurință în utilizare, în materie de sistem și aplicații.

Ca urmare a reacțiilor utilizatorilor care folosesc noul Bing, Microsoft introduce motorul de căutare în bara de activități Windows pentru a oferi posibilitatea tuturor să aibă acces la informație. Caseta de căutare este una dintre cele mai utilizate funcții Windows, cu peste jumătate de miliard de utilizatori lunar, iar acum, cu noul Bing, utilizatorii vor putea găsi răspunsurile pe care le caută mai rapid ca oricând.

De asemenea, introducerea aplicației Phone Link pentru iOS demonstrează eforturile permanente ale Microsoft de a aduce utilizatorii mai aproape de ceea ce este important pentru ei, cum ar fi accesul mai ușor la fotografiile de pe iPhone prin integrarea iCloud în aplicația Fotografii.

Datorită unei noi actualizări în Windows Studio Effects, utilizatorii pot ajusta instantaneu opțiunile legate estomparea fundalului, contactul vizual și încadrarea automată și le pot utiliza în aplicațiile de comunicații preferate, cu integrare perfectă în Microsoft Teams. În plus, partenerii Microsoft oferă în continuare noi dispozitive interesante care pun în valoare aceste funcții.

Experiența de Chat în Microsoft Teams a fost complet reînnoită pentru ca preview-ul video, accesul direct la un apel sau partajarea unui link de apel prin orice aplicație să fie mai ușor de realizat. De asemenea, utilizatorii obțin acces mai rapid și mai ușor la toate conversațiile, cu posibilitatea de a naviga între conversațiile din Chat, toate într-o singură fereastră.

De asemenea, widget-urile se extind și vor include Phone Link, Xbox Game Pass și aplicații de la parteneri precum Meta și Spotify, pentru ca utilizatorii să fie la curent cu lucrurile care contează pentru ei, mai ușor ca niciodată. Odată cu lansarea noilor Widget-uri, utilizatorii se vor bucura de o experiență mai bună, iar dezvoltatorii vor beneficia de noi modalități prin care pot ajunge la clienții Windows.

Versiunea actualizată a Windows 11 aduce îmbunătățiri și în aplicațiile Snipping Tool și Notepad. Astfel, utilizatorii vor înregistra cu ușurință ceea ce fac cu ajutorul noului instrument de înregistrare integrat aplicației Snipping Tool. Capabilitățile acestei aplicații apreciate de utilizatori continuă să se extindă, astfel că aceștia pot acum să realizeze capturi de ecran, să salveze și să partajeze cu ușurință creațiile lor Snipping Tool, chiar în aplicație. Microsoft îmbunătățește și Notepad, prin introducerea Filelor Notepad care oferă  o modalitate rapidă și ușoară de a menține datele organizate și de a comuta între informații.

Actualizările Windows 11 valorifică AI oferind o experiență mai bună utilizatorilor

Urmând strategia Microsoft de a investi în tehnologie sustenabilă, Windows își propune să-i ajute pe utilizatori să-și reducă amprenta de carbon. Cu noile instrumente de comutare și recomandări din setările sistemului, utilizatorii își pot înțelege mai ușor alegerile și pot ajusta setările, astfel încât să facă cea mai bună alegere pentru ei înșiși și pentru mediu atunci când utilizează computerul.

Cei care folosesc Windows în activitatea profesională vor găsi mai rapid și ușor ceea ce caută, fie că este vorba de un fișier de care au nevoie rapid sau de Cloud PC, astfel încât să poată lucra așa cum doresc.

Dispozitivele Windows 11 Pro și versiunile ulterioare care folosesc Azure Active Directory (AAD) oferă acum o experiență personalizată prin furnizarea de conținut recomandat de AI în meniul Start. Pentru a găsi conținut similar care să îi ajute să se pregătească pentru întâlnirile viitoare, utilizatorii pot deschide meniul Start cu un simplu click și accesa rapid fișierele de care au nevoie.

În plus, pentru acces rapid la Cloud PC, aplicația Windows 365 este disponibilă pe scară largă în Microsoft Store. Cu aplicația Windows 365, utilizatorii pot trece de la desktop direct la Cloud PC pentru o experiență personalizată, adaptată setărilor, profilului și stilului lor de lucru.

Această actualizare majoră a Windows 11 bazată pe noul Bing cu AI integrat și noile funcții permite utilizatorilor să rămână conectați cu persoanele sau informațiile care îi interesează. Noile experiențe vor fi disponibile prin Windows Update începând de astăzi, iar noile aplicații vor fi disponibile prin actualizările Microsoft Store.

Utilizatorii cu dispozitive eligibile care rulează Windows 11 versiunea 22H2, care sunt interesați să experimenteze acum aceste funcții noi, pot face acest lucru deschizând setările Windows Update (Setări > Windows Update) și selectând Căutați actualizări. Noile funcții furnizate prin Windows Update vor deveni disponibile odată cu actualizarea de securitate din martie 202.

Autor: Mihai Colț
Foto: Microsoft
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei