6 decembrie 2022
3.9 C
București

Numărul cazurilor de COVID-19 atinge un nou record în China

De citit...

Autoritățile chineze au anunțat înregistrarea unui număr de 31.444 de noi cazuri locale de COVID-19, dintre care 27.517 asimptomatice. Această cifră reprezintă un nou record în China, potrivit Ministerului chinez al sănătății. În consecință, în încercarea de a limita răspândirea virusului au fost adoptate măsuri de izolare stricte, testări în masă şi restricţii de călătorie.

Față de cele 29.317 de infecţii locale înregistrate la jumătatea lunii aprilie, când Shanghai – al treilea cel mai populat oraş din lume – era în izolare, iar locuitorii săi reuşeau cu greu să îşi cumpere alimente şi să acceseze serviciile medicale noile cifre arată o răspândire important a virusului.

Cu o populaţie de 1,4 miliarde de locuitori, China este singura mare economie din lume care încă încearcă să stopeze răspândirea virusului în ţară prin izolarea unor oraşe întregi şi carantinarea strictă a persoanelor care au intrat în contact cu pacienţi infectaţi.

Capitala chineză s-a confruntat în ultimele zile cu un focar epidemic nemaiîntâlnit de la începutul epidemiei de COVID-19. Zeci de clădiri rezidenţiale au fost izolate, iar companiile au generalizat telemunca.

Oraşul Beijing a anunţat miercuri aproape 1.500 de noi cazuri pozitive (majoritatea asimptomatice) la un total de 22 de milioane de locuitori. Un nivel care nu a mai fost atins în capitală de la începutul pandemiei, dar care rămâne foarte scăzut după criteriile internaţionale.

Şcoli, restaurante şi sedii de companii au fost din nou închise. O mare parte a locuitorilor Beijingului sunt în prezent epuizaţi psihic de aceste restricţii, adesea vagi şi schimbătoare, a căror durată nu este niciodată anunţată în prealabil.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Care sunt cele mai mari amenințări la adresa derulării unor afaceri

Cele mai mari ameninţări la adresa derulării afacerilor în următorii doi ani, în ţările G20, sunt reprezentate de impactul inflaţiei rapide, al crizei datoriilor...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img