26 martie 2023
19.3 C
București

Nu se ia în calcul declararea stării de urgență

Premierul Florin Cîțu a declarat că nu se ia în calcul, în acest moment, declararea stării de urgență. Șeful Executivului susține că o astfel de măsură ar părea „bizară” pentru cele aproape 6 milioane de români care s-au vaccinat.

În acest moment nu s-a discutat aşa ceva. Păi, vă daţi seama că sunt oameni care sunt vaccinaţi şi sunt deja aproape 6 milioane de persoane care sunt vaccinate, pare bizar pentru aceste persoane să fie într-o stare de urgenţă, când sunt foarte multe persoane care nu au dorit să se vaccineze şi atunci nu poţi să îi pedepseşti pe unii pentru că unii chiar nu au dorit să se vaccineze. Adică nu putem să spunem că nu am avut vaccin. Am avut vaccin în România, avem vaccin, am fost prima ţară din Uniunea Europeană care a avut… a permis vaccinarea cu buletinul oriunde în România”, a explicat Florin Cîțu.

Șeful Executivului susține că sistemul sanitar nu este în pragul colapsului din cauza numărului mare de cazuri de COVID. „Nu, nu, avem resurse… Este, bineînţeles, o presiune pe sistemul sanitar şi de aceea trebuie să ne vaccinăm. Problema este că dacă ne-am vaccina sau problema noastră este sistemul sanitar care are acum o presiune pe el. Deci aici este problema noastră, dar dacă lumea s-ar vaccina, ar reduce presiunea pe sistemul sanitar”, a menționat premierul.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei