25 septembrie 2023
21.8 C
București

„Neuroleptic“, cea mai nouă apariție editorială din Colecția Biblioteca de Proză Contemporană Litera

Neuroleptic”, de Dorian Dron, cea mai nouă apariție editorială din Colecția Biblioteca de Proză Contemporană Litera, este o poveste de dragoste halucinantă, construită ca un puzzle.

Evenimentul de lansare va fi găzduit de cea mai frumoasă librărie din țară – Cărturești Carusel, joi, 18 mai 2023, de la ora 18:30. Participă alături de autor Cristina Bogdan, decanul Facultății de Litere al Universității București și Liviu G. Stan, prozator și jurnalist.

Doina Ruști spune despre roman că este „seducător prin atmosferă, empatic prin stilul confesiv”.

Volum construit în jurul unei enigmatice fete cu tricou galben, romanul ne propune o poveste bine scrisă despre un personaj care trebuie să scape de acuzații prin dezlegarea unor întâmplări încurcate.

„Talentul scriitorului este acela de a face trecerile atât de line, încât nu mai știi dacă ești într-un text sau într-o scenă mișcată, decupată dintr-un film.”, comentează Cristina Bogdan.

Dorian Dron (n. 9.11.1987), filolog de formație, a debutat în 2018, cu un roman bine primit de public, Scara (AB4), urmat de un al doilea roman, Amin­tirile unui spălător auto (2021). Publică frecvent proză scurtă și eseuri, fiind colaborator constant al revistei Ficțiunea OPTm. Cea mai recentă scriere a sa este povestirea „Mesajul“, din volumul Dragos­tea când te doare (2022).

Colecția „Biblioteca de proză contemporană” face parte din portofoliul Editurii Litera și este coordonată de scriitoarea Doina Ruști. În momentul de față, colecția însumează un număr important de prozatori din toate generațiile, autori de roman în mare parte, unii dintre ei debutanți. „Biblioteca de proză contemporană”  acordă atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, pentru a întregi peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.

Foto: Litera

 

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei