Home Life Film Netflix aduce pe ecrane versiunea modernă a celebrei Anna Karenina

Netflix aduce pe ecrane versiunea modernă a celebrei Anna Karenina

Netflix va produce o versiune modernă a unuia dintre cele mai bune romane din toate timpurile. „Anna Karenina”, cunoscuta poveste a scriitorului Lev Tolstoi, se va bucura de o ecranizare în stil nou.

Sub numele de „Anna K”, Netflix va aduce pe ecane primul serial original rusesc al companiei. Rolul principal va fi interpretat de actriţa Svetlana Khodchenkova, numele celorlalţi membrii ai distribuţiei nefiind făcute publice încă.

„Suntem incredibil de mândri să anunţăm primul nostru serial rusesc alături de 1-2-3 Production. O talentată echipă de scriitori şi producători a creat un serial plin de imaginaţie şi fascinant„, a declarat directorul secţiei Original Series al Netflix, Michael Azzolino.

Adaptarea pentru micile ecrane a romanului lui Tolstoi a fost realizată de  scenariştii Roman Kantor şi Maria Mikulina. „Acţiunea se petrece în Rusia de azi. O femeie din înalta societate, Anna Karenina, soţia viitorului guvernator de Sankt Petersburg începe o relaţie cu Alexei Vronski, moştenitor al imperiului aluminiului„.

Transpunerea Annei Karenina în Rusia secolului XXI şi „prezentarea sa în faţa întregii lumi în propria limbă prin intermediul magiei Netflix este un vis devenit realitate. Ideea acestui serial mi-a venit la propriu într-un vis şi de atunci m-a obsedat”,  susține  scenaristul Roman Kantor.

Filmările se vor realiza la Moscova şi la Sankt Petersburg, fosta capitală imperială rusă.

Romanul „Anna Karenina”, publicat iniţial în mai multe părţi între 1873 şi 1877, este considerat una dintre capodoperele literaturii universale.

Autor: Corina Gheorghe
Foto: Svetlana Khodchenkova Facebook
Exit mobile version