29 ianuarie 2023
0.7 C
București

Nestle introduce foie gras-ul vegan

În Elveţia şi Spania, a început comercializarea variantei vegane de foie gras, produsă de grupul elveţian Nestle SA. Grupul vine astfel în întâmpinarea îngrijorărilor gurmanzilor preocupaţi de bunăstarea animalelor.

Tradiţional, foie gras este produs din ficatul gâştelor şi al raţelor îngrăşate cu cereale. Organizaţiile pentru drepturile animalelor susţin că foie gras-ul este un produs obţinut prin îngrăşarea forţată a gâştelor şi raţelor.

Nestle a lansat o variantă vegană de foie gras care combină soia cu arome precum miso, ulei de trufe şi sare marină. Prețul unui borcan de 180 de grame este de 7,95 franci (8,43 dolari), mult mai ieftin decât foie gras-ul tradiţional şi, potrivit Nestle, uşor mai sănătos.

Cel mai mare producător mondial de alimente depune un efort amplu pentru a-i convinge pe consumatori să accepte noi variante revizuite ale unor produse care tradiţional erau pe bază de carne, iar lansarea unui foie gras vegan este parte a acestei politici.

O serie de companii mai mici oferă deja alternative fără carne la foie gras în Elveţia, ţară care importă aproximativ 200 de tone de foie gras în fiecare an.

În multe ţări din lume, inclusiv în Elveţia şi Marea Britanie, producţia de foie gras este interzisă. Organizaţiile pentru drepturile animalelor au cerut şi o interzicere a importurilor pentru această delicatesă.

Franţa este responsabilă pentru aproximativ 70% din producţia mondială de foie gras şi exportă, în medie, anual aproape 5.000 de tone de foie gras în întreaga lume (în special în Japonia, Spania, Olanda, Asia şi Orientul Mijlociu) pentru o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

Autor: Corina Gheorghe
Foto: Pixabay.com
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei