4 iulie 2022
36.5 C
București

Neînregistrarea datelor în RENV se sancționează cu amenzi între 500 şi 5.000 lei

De citit...

Neînregistrarea datelor în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, (RENV) se sancționează cu amenzi între 500 şi 5.000 lei. Măsura este prinsă în actul normativ care stabilește metodologia de raportare şi circuitul informaţional în RENV.

Guvernul susține că urmăreşte optimizarea raportării vaccinărilor prin actualizarea cadrului legislativ privind metodologia de raportare şi a circuitului informaţional în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) de către toţi furnizorii de servicii medicale de vaccinare.

Astfel, furnizorii de servicii medicale, care prestează servicii de vaccinare, indiferent de forma de organizare a asistenţei medicale în cadrul sistemului public şi privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obligaţia de a se înregistra în RENV ca utilizatori cu scopul de a beneficia de date de acces în vederea raportării.

Actul normativ prevede, în premieră, şi sancţiuni contravenţionale pentru neînregistrarea datelor în RENV. Neînregistrarea datelor în RENV constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi între 500 şi 5.000 lei.

RENV se află în proprietatea şi administrarea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole