28 septembrie 2023
26.6 C
București

Napolitate cu Salmonella. Au fost la vânzare în magazinele Lidl

Reteaua de magazine Lidl România retrage de la vânzare şi de la clienţi toate loturile unui sortiment de napolitane produse de Pak Rampart d.o.o. Decizia intervine în contextul în care s-a constatat prezenţa, în aceste produse, a Salmonella Typhimurium.

Producătorul Pak Rampart d.o.o. recheamă preventiv produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g”, toate termenele de valabilitate şi toate loturile. În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecţiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza)”, au anunțat reprezentanții Lidl.

Mare atenție! Produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g” a fost distribuit în toată reţeaua de magazine Lidl, iar clienţii care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugaţi să ţină cont de retragere şi să nu îl consume.

Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Lidl România a reacţionat fără întârziere şi a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, menționează Lidl.

Reprezentanții rețelei de magazine precizează că alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Tastino, nu sunt afectate de această rechemare.

Pentru mai multe informaţii, consumatorii pot contacta telefonic la 0800.896.622 sau pe adresa de mail info@lidl.ro.

Ce este salmonella

Salmonella este o bacterie care se transmite foarte repede la om atât de la animale, cât şi de la alimentele contaminate. Majoritatea celor care ajung în contact cu această bacterie nu au simptome şi se vindecă fără tratament, dar pentru alţii boala pe care o provoacă poate fi fatală.

Această bacterie descoperită în urmă cu 125 de ani trăiește în tractul intestinal al oamenilor şi al animalelor.

Persoanele care ajung să intre în contact cu Salmonella prezintă simptome precum: diaree, febră, crampe abdominale, greaţă şi dureri de cap la 12-72 de ore de la contaminare. Starea de rău durează între 4 şi 7 zile şi majoritatea pacienţilor se vindecă fără tratament.

Există însă şi cazuri în care pacienţii trebuie internaţi în spital. La aceşti pacienţi infecţia cu Salmonella se poate extinde de la intestine în sânge şi apoi către alte organe. În aceste cazuri bolnavul poate muri, dacă nu este tratat rapid cu antibiotice.

Autor: Sofia Filip
Foto: ANSVSA

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei