18 aprilie 2024
13.1 C
București

Nadiya Hussain te învață să înlocuiești carnea de pui cu…vinete

Nu toată lumea iubește carnea, numărul celor care preferă să mănânce în stil vegetarian fiind în creștere. Carnea de pui, de exemplu, este inclusă în foarte multe preparate, iar înlocuirea ei pentru o rețetă pe care să o consume și o persoană care este vegetariană este destul de dificilă.

Ei bine, Nadiya Hussain vine cu o soluție, învățându-ne să înlocuim puiul cu vinetele. Celebrul chef, autor și realizator TV ne propune o rețetă inspirată de o mâncare pe care o adora în copilăria. Rețeta este rapidă și ușor de făcut și are o notă aromată.

Vinetele apar adesea ca garnitură atunci când sunt servite la o masă pentru cină, dar nu și în rețeta pe care ne-o propune Nadiya Hussain.

Rețeta pas cu pas pentru patru-cinci porții

Ingrediente:

Pentru vinete:

  • 225 ml ulei de măsline
  • trei căței de usturoi, tocați
  • o ceapa mică, rasă
  • o linguriță boia
  • o linguriță sare
  • două vinete mari, feliate în felii groase de un cm (aproximativ 600 g)

Pentru sos:

  • 200 g iaurt grecesc
  • două linguri praf de curry
  • doi căței de usturoi, tocați
  • o linguriță sare
  • două linguri chutney de mango, tocat mărunt
  • două linguri lapte integral

 Preparatul se servește cu:

  • O mână mică de ceapă prăjită crocantă
  • O mână mică de stafide
  • O mână mică de coriandru proaspăt, tocat mărunt

Mod de preparare

Pasul 1

Începeți prin a pune uleiul într-un bol cu usturoiul tocat, ceapa, boiaua și sarea. Se amestecă foarte bine și se pune deoparte.

Pasul 2

Puneți vinetele pe o tavă (se pot suprapune, e bine). Luați amestecul de ulei și cu o pensulă de patiserie, ungeți cu generozitate feliile de vinete cu ulei pe ambele părți până ați terminat tot amestecul. Pus deoparte. Pune o tigaie mare sau două mici (dacă le ai) la foc mediu (acestea sunt grozave și la grătar, pentru tine).

Pasul 3

Prăjiți în loturi pe ambele părți. Durează aproximativ două minute pe fiecare parte. Veți ști că sunt gata atunci când pulpa pare saturată, mai puțin spongioasă și mai moale. Se pun pe o farfurie, suprapuse, gata de servire.

Pasul 4

Pregătiți dressingul, combinând iaurtul, pudra de curry, usturoiul, sarea și chutney-ul de mango. Amestecați foarte bine. Adăugați câteva linguri de lapte integral pentru a slăbi puțin amestecul. Stropiți dressingul peste vinete, păstrând restul pentru a se servi suplimentar. Se presară ceapă prăjită, stafide și coriandru pentru a servi.

Poftă bună!

Autor: Corina Gheorghe
Foto: thehappyfoodie.co.uk/ Nadiya Hussain Facebook

 

Mai multe articole

Știrile zilei