23 ianuarie 2022
0.1 C
București

Muzee pe care le puteți vizita online pe prima platformă dedicată satului românesc

De citit...

Prima platformă dedicată satului românesc include deja 28 de muzee pe care oricine le poate vizita online. Trei dintre acestea sunt din județul Vrancea. 

Trei obiective din cadrul Muzeului Vrancei pot fi vizitate virtual pe www.muzeedelasat.ro. Platforma online cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii şi informaţii documentate pentru 28 de muzee din zona rurală a Moldovei. Cele din judeţul Vrancea sunt Casa Memorială ‘Ion Roată’ din Câmpuri, Muzeul Memorial ‘Alexandru Vlahuţă’ din Dragosloveni şi Secţia de Etnografie din Crângul Petreşti”, menționează Muzeul Vrancei. 

Pe lângă cele 28 de muzee incluse în prima platformă online dedicată satului românesc, aici vor fi adăugate şi alte obiective culturale din mediul rural.

Inițiatorii www.muzeedelasat.ro susțin că „scopul final al proiectului este cel de a crea dorinţa utilizatorului de a se „transforma” într-un vizitator fizic, care plăteşte şi susţine cultura, dar şi de a oferi posibilitatea celor care nu se pot deplasa fizic să exploreze unul dintre cele 28 de muzee”.

În septembrie 2021, cele 28 de muzee incluse în proiect au primit vizita echipei care a scanat, fotografiat şi documentat fiecare obiectiv cultural, fiind parcurşi peste 5.500 de kilometri. Acestea beneficiază de o pagină dedicată în cadrul platformei Muzee de la sat, care constă în tur virtual 3D interactiv realizat cu echipament de înaltă performanţă, fotografii interior-exterior, fotografii din dronă, text de prezentare şi informaţii de contact.

Website-ul www.muzeedelasat.ro este disponibil în română şi engleză şi a fost creat printr-o co-finanţare a Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

Proiectul îşi propune să îmbunătăţească imaginea muzeelor în mediul online, platforma nou creată având potenţialul de a susţine un dialog permanent între public şi instituţia muzeală.

Totodată, turul virtual al fiecărui muzeu va putea fi vizualizat şi de pe platforma de navigare Google Maps.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Muzeu Vrancei Facebook

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Trei tendințe în materie de securitate pentru IMM-uri

Anul 2021 a fost modelat de o redresare economică în urma pandemiei de coronavirus, pe măsură ce oamenii și întreprinderile și-au modificat și ajustat...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img