30 septembrie 2022
15.2 C
București

Ministrul Energiei pune Consiliul Concurenței să verifice prețul la electricitate

De citit...

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este de părere că preţurile la energie de pe piaţa pentru serviciul universal sunt mărite artificial. În acest context, solicită intervenția Consiliului Concurenței.

De la 1 ianuarie, toţi clienţii din piaţa reglementată trec automat în piaţa serviciului universal. După părerea mea, furnizorii au abuzat de acest lucru şi au impus un preţ în serviciul universal mai mare decât cel din piaţa concurenţială. Vorbim de preţuri mai mari şi cu 25%. Acest preţ al serviciului universal nu va rămâne aşa, am discutat cu preşedintele Consiliului Concurenţei şi voi solicita în scris să verifice cum au fost făcute aceste preţuri, care mi se par a fi artificial mărite. Poate sunt oameni mai conservatori, nu vor să se mute acum, iar aceasta nu este o practică concurenţială corectă”, a explicat ministrul.

De la 1 ianuarie 2021, piaţa de energie electrică va fi complet liberalizată, iar ANRE nu va mai stabili preţurile pentru consumatorii casnici, acestea fiind calculate de furnizorul tradiţional şi se vor numi preţuri de serviciu universal.

Consumatorii fie rămân cu actualele contracte, la preţuri de serviciu universal, care cresc cu 13-26%, fie încheie alte contracte în piaţa liberă.

Autor: Victoria Preda
Foto: Virgil Popescu Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img