28 septembrie 2023
22.9 C
București

Ministerul Sănătății vrea suplimentarea locurilor la rezidenţiat pentru specialitatea Medicină de Familie

Lipsa medicilor de familie din foarte multe zone din țară obligă Ministerul Sănătății să ia urgent măsuri. Instituția a solicitat universităţilor şi facultăţilor de medicină informaţii privind extinderea capacităţii de pregătire în specialitatea Medicină de Familie pentru o eventuală suplimentare a locurilor la rezidenţiat.

Având în vedere cele trei runde de discuţii, desfăşurate cu reprezentanţii celor 208 medici care au obţinut un punctaj minim de promovare la sesiunea din 14 mai 2023 a concursului de rezidenţiat şi care s-au situat în afara celor 628 de locuri disponibile, Ministerul Sănătăţii a solicitat universităţilor şi facultăţilor de medicină evaluarea posibilităţii suplimentării locurilor de pregătire în specialitatea Medicină de Familie”, transmite Ministerul Sănătății.

O astfel de soluție este în beneficiul tinerilor medici, în beneficiul sistemului sanitar şi implicit al pacienţilor, având în vedere deficitul de medici de familie înregistrat în anumite regiuni ale ţării, precum şi faptul că un procent semnificativ dintre medicii de familie vor ieşi la pensie în următorii 7 ani.

În cursul săptămânii viitoare vor fi realizate aranjamentele administrative care să facă posibilă repartiţia locurilor comunicate de universităţi şi facultăţi pentru candidaţii care au obţinut cel puţin punctajul minim de promovare.

Autor: Sofia Filip
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei