2 aprilie 2023
9.1 C
București

MINCIUNA LUI MICHELANGELO stabilește un record absolut pe piața românească de carte

Romanul „Minciuna lui Michelangelo”, semnat de autorul român Igor Bergler, stabilește un record absolut pe piața de carte din România. Volumul s-a vândut, în doar șase luni de la lansare, în peste 150.000 de exemplare.

După ce a stabilit un nou record de precomenzi- peste 16.500 de exemplare-, cea mai așteptata carte românească de după Revoluție a depășit și recordul stabilit anterior de „Testamentul lui Abraham”, un alt roman de succes al scriitorului Igor Bergler.

Cartea „Minciuna lui Michelangelo” ni-l aduce din nou în atenție pe strălucitul profesor Charles Baker, care trebuie să dezlege o nouă conspirație mondială. De această dată vorbim despre cea mai mare conspirație din istoria omenirii: inventarea și impunerea creștinismului.

Așa cum ne-am obișnuit deja în celelalte cărți semnate de Igor Bergler, și în „Minciuna lui Michelangelo” scriitorul reușește să împletească în mod magistral istoria reală cu elemente ficționale. Acțiunea este atât de bine închegată încât cititorului îi este aproape imposi­bil să distingă cât adevăr e în ea și cât e intervenția autorului.

Veți citi lucruri teribile despre istoria creștinismului, despre Renaștere și veți afla ce a descoperit al mai mare artist din istorie Michelangelo și de ce secretul său a fost atât de bine ascuns timp de 500 de ani.

Asasinarea mai multor cardinali la Roma stârnește panică în Cetatea Eternă. Vaticanul e deja ros de scandaluri nesfârșite de corupție și pedofilie, iar creștinismul pierde adepți într-un ritm îngrijorător.

În spatele acestor execuții ritualice, complicate de uciderea altor cardinali în Mexic, se află o conspirație terifiantă și un secret devastator pentru Biserică, ascuns într-un document descoperit de Michelangelo Buonarroti, cu cinci sute de ani în urmă.

Contracronometru, cu o presiune uriașă asupra lor, serviciile secrete italiene sunt puse în fața unui puzzle de informații care trimit la profesorul Charles Baker, aflat în vizită la Palmanova, la rudele sale recent descoperite din familia nobiliară Visconti.

Profesorul american și Columbus Clay – detectivul care nu uită niciodată nimic – sunt prinși în mrejele celei mai mari conspirații din istorie, țesută de-a lungul a două milenii de Biserică. Secretul lui Michelangelo are un potențial atât de exploziv, încât simpla lui dezvăluire ar putea transforma întreaga creștinătate în scrum.

IGOR BERGLER, regizor, scenarist și critic de film, doctor în management și profesor de naratologie, este cel mai bine vândut autor român din ultimii 30 de ani și singurul ale cărui cărți au fost publicate în peste 30 de țări, de cele mai mari grupuri editoriale ale lumii.Primul său roman, „Biblia pierdută”, apărut în 2015, a stabilit un record de 250 000 de exemplare vândute. A fost depășit de „Testamentul lui Abraham”, publicat în 2017. Acesta din urmă deține în acest moment recordul în preferințele cititorilor, cu peste 300 000 de exemplare vândute numai pe piața românească. Ambele romane au primit votul publicului pentru „Cea mai râvnită carte“ la cel mai important eveniment editorial românesc – Târgul Internațional Gaudeamus –, în anii 2015 și 2017. Același premiu, care îl plasează pe primul loc în preferințele publicului, l-a primit în 2018 și volumul de povestiri „6 povești cu draci”.„Minciuna lui Michelangelo – Catedrala în flăcări” este al treilea roman din seria Charles Baker și va fi urmat în 2022 de „Minciuna lui Michelangelo – Profeți și sibile”.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei