27 septembrie 2022
18.1 C
București

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei

De citit...

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei. Informarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) este valabilă pentru toată ţara de luni, ora 14.00, până marţi, la ora 10.00.

În acest interval, în Oltenia, sudul Banatului şi local în Muntenia, precum şi în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură va ninge şi se va depune strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia şi sud-vestul Munteniei acesta va depăşi pe arii restrânse 8 – 10 centimetri, iar la munte se vor atinge grosimi de 15 – 20 de centimetri.

Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem şi la munte şi 45 – 55 km/h în regiunile sudice şi sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaţilor Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.

În Moldova şi Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă.

În sudul şi sud-estul ţării, precum şi la munte, pe alocuri se va depune polei.

Prognoza meteo pentru București

Și în Capitală, vremea va continua să se răcească şi se va menţine închisă, iar temporar se vor semnala precipitaţii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

Luni, între orele 14.00 – 20.00, vremea va continua să se răcească şi se va menţine închisă. Trecător se vor semnala precipitaţii slabe mai ales sub formă de burniţă sau fulguială. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40 – 50 km/h, iar temperatura maximă va fi de 1 – 2 grade.

Totodată, de luni seara, ora 20:00, până marţi, la ora 10.00, vremea va fi închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei. Cantităţile de apă vor fi în jur de 10 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40 – 45 km/h, iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Foto: Arhiva Ordinea zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img