Home Finanțe Burse Meta Estate Trust intră în indicele BETAeRO

Meta Estate Trust intră în indicele BETAeRO

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, prezentă pe piața SMT – AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier MET, este inclusă, începând cu data de 20 martie 2023, în indicele BETAeRO. Decizia a fost aprobată în Ședința trimestrială a Comisiei Indicilor BVB, iar Meta Estate Trust se va afla în Top 5 ca pondere în indice BET AeRO.

Includerea MET în indicele BETAeRO, mai ales în contextul în care vine la doar 7 luni de la listarea acțiunilor pe piața de capital, este o recunoaștere a interesului pentru tranzacționarea acțiunii MET și a perspectivelor de creștere a companiei. Meta Estate Trust este în top 5 societăți în ceea ce privește ponderea în componența indicelui BETAeRO. Decizia confirmă, o dată în plus, performanța companiei noastre și ne bucurăm că mai punem un pilon la dezvoltarea și impactul companiei pe piața de capital”, a declarat Raluca Drăgan, CFO Meta Estate Trust.

Potrivit afirmațiilor sale, Meta Estate Trust îndeplinește criteriile pentru includerea în indexul BETAeRO datorită volumului de tranzactionare, capitalizării companiei și free-float-ului, iar acest pas va duce la creșterea vizibilității companiei în comunitatea locală de investitori.

Potrivit rezultatelor financiare preliminare neauditate aferente 2022, compania a obținut în anul 2022 venituri totale de peste 21,7 milioane de lei, comparativ cu 3,1 milioane de lei în anul precedent. De asemenea, Meta Estate Trust și-a atins ținta de profit brut anunțată, ajungând la cca. 7,2 milioane de lei în 2022, în timp ce profitul net realizat a fost de 6,5 milioane de lei.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Meta Estate Trust
Exit mobile version