5 decembrie 2022
1.9 C
București

Mediile școlare se vor putea încheia doar cu două note

De citit...

Ministerul Educaţiei ia în calcul posibilitatea de a prelungi perioada de încheiere a situaţiilor şcolare pentru semestrul I de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea. De asemenea, mediile școlare se vor putea încheia doar cu două note.

În urma discuțiilor avute cu inspectorii şcolari generali, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a identificat o serie de măsuri care se impun pentru remedierea problemelor din învățământ.

Astfel se are în vedere desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice; prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea şi posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

La acest moment, conform datelor transmise de către unităţile şcolare, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, se estimează că un număr de circa 65.000 de elevi se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I din cauza imposibilităţii de acces la resursele tehnologice – factor principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc. Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situaţie era de aproximativ 15.000”, precizează Ministerul Educației.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img