1 iulie 2022
36.3 C
București

Medicul de familie este cea mai importantă verigă în îngrijirea populaţiei

De citit...

Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare şi tratament. Este mesajul transmis Ministerul Sănătăţii, cu prilejul Zilei Internaţionale a medicului de familie. 

Instituția susține că medicul de familie are o importanţă majoră în promovarea prevenţiei şi a unui stil de viaţă sănătos.

Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare şi tratament. Rolul esenţial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistenţă medicală. El are o importanţă majoră în promovarea prevenţiei şi a unui stil de viaţă sănătos. Ministerul Sănătăţii apreciază activitatea medicilor de familie şi cunoaşte nevoile, dar şi responsabilităţile, acestui sector. În anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente”, precizează MS, într-o postare pe Facebook.

MS aminteşte că în acest an medicii de familie au fost implicaţi în testarea gratuită a persoanelor pentru COVID-19. Totodată, în conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată numai în cabinetele medicilor de familie.

Conducerea Ministerului Sănătăţii afirmă că urmăreşte „un parteneriat solid” cu medicii de familie.

La rândul său, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, susține că medicul de familie este cea mai importantă verigă în îngrijirea populaţiei, iar rolul său este esenţial în sistemul de sănătate.

Medicul de familie este cea mai importantă verigă în îngrijirea populaţiei. Rolul medicului de familie este esenţial în sistemul de sănătate şi fiecare dintre noi realizează acest lucru atunci când se confruntă cu o problemă de sănătate. În pandemie am realizat acest lucru mai mult ca oricând. Astăzi este încă un prilej de a le mulţumi medicilor de familie pentru devotamentul şi profesionalismul de care dau dovadă în îngrijirea pacienţilor”, declară Adela Cojan.

Președintele CNAS atrage atenția că îngrijirea primară nu înseamnă doar tratarea unor afecţiuni, ci şi prevenirea apariţiei lor.

Este timpul să îi ajutăm să aibă grijă de sănătatea noastră, să mergem la medicul nostru de familie şi atunci când nu ne supără nimic, pentru ca acesta să ne poată ajuta să ne menţinem starea de sănătate sau să depisteze la timp unele afecţiuni fără simptome, care, pe termen lung, ne pun în pericol sănătatea sau chiar viaţa”, mai spune Adela Cojan.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole