4 iunie 2023
16.4 C
București

Medicamentul Favipiravir este disponobil și în farmaciile cu circuit deschis

Favipiravir, unul dintre medicamentele utilizate în tratarea noului coronavirus, poate fi accesat în farmaciile de circuit deschis pe bază de prescripţie medicală.

Se fac demersuri la nivel naţional pentru asigurarea medicaţiei eficace în această fază a pandemiei, respectiv asigurarea terapiei antivirale orale. La acest moment, orice farmacie din lanţurile farmaceutice poate accesa livrarea de medicaţie specifică pentru a fi furnizate pacienţilor care au prescrierea medicală. Medicamentul Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis conform ultimelor reglementări legale, de săptămâna trecută”, a explicat Amalia Şerban, director în cadrul Ministerului Sănătății.

Experul MS a amintit faptul că în ultimele două săptămâni, capacitatea de testare pentru COVID-19 s-a mărit.

În ultimele două săptămâni, capacitatea de testare s-a mărit, astfel încât au fost raportate peste 380.000 de teste pe săptămână, din care peste o treime teste PCR. Rata de pozitivitate a fost în creştere în medie de 15% în ultima săptămână, iar astăzi au fost raportate aproape 80.000 de teste”, a punctat Amalia Șerban.

Autor: Sofia Filip
Foto/video: Ministerul Sănătății
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei