30 noiembrie 2023
0.2 C
București

Mare atenție! Produsele Mini Cheesburgers din reţeaua Carrefour nu trebuie consumate

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) vine cu un anunț extrem de important pentru persoanele care au achiziționat Mini Cheesburgers din reţeaua Carrefour. Aceste produse NU TREBUIE CONSUMATE, deoarece s-a detectat prezenţa peste limite a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea alimentelor.

În acest sens a fost transmisă o alertă europeană.

Vă informăm că societatea Bretzel Burgard, a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului Mini Cheesburgers 155G Carrefour, ca urmare a unei alerte europene privind prezenţa peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. Carrefour România S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Mini Cheesburgers 155G Carrefour, Cod EAN: 3560070953837, Loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021”, precizează Carrefour, într-un anunț publicat pe site-ul ANSVSA.

Oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

Reprezentanții lanțului comercial recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, se menţionează în informarea transmisă de Carrefour către consumatori, publicată pe data de 10 noiembrie pe site-ul ANSVSA. Aceasta este activă până la data de 23 noiembrie 2020.

Autor: Sofia Filip
Foto: Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei