4 iunie 2023
16.4 C
București

Mare atenție! A apărut un portal neautorizat pentru achiziţia de roviniete

A apărut un portal neautorizat pentru achiziția de roviniete. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care avertizează şoferii să fie atenți de unde își procură rovinieta.

CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din România că a constatat existenţa în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv https://digitale-vignette-ro.online/ro. Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta doar pe portalul deţinut de către CNAIR, disponibil la adresa www.erovinieta.ro, sau la distribuitorii autorizaţi, ale căror puncte de distribuţie/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei la adresa http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie. CNAIR nu îşi asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate”, menționează CNAIR.

La achitarea unei roviniete pe site-ul https://digitalevignette-ro.online/ro, utilizatorii achită costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% faţă de preţul real al unei roviniete.

De exemplu, pentru o rovinietă cu valabilitate de șapte zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a trei euro, reprezentând tariful stabilit de legislaţia în vigoare, în timp ce pe site-ul neautorizat suma achitată este de 8,90 euro, din care 5,90 euro reprezintă „Taxa de serviciu”.

Autor: Mihai Colț
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei