30 septembrie 2022
16.7 C
București

Mai multe locuri în creșele Primăriei Capitalei. GALERIE FOTO+VIDEO

De citit...

O nouă creșă a fost inaugurată în București, alăturându-se celor 12 instituții de acest tip administrate de Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB). Alte două creșe se pregătesc de deschidere, Municipalitatea urmând să le inaugureze zilele acestea.

De altfel, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a căutat variante pentru a putea crește numărul de locuri din creșele DGASMB. Doar în această vară, capacitatea creșelor PMB s-a mărit cu 200 de locuri.

Una dintre soluțiile găsite de edilul general pentru a facilita accesul la creșe de stat pentru cât mai mulți copii a fost aceea de a investi în construcția unor locații noi. Pe lângă cele trei creșe care sunt gata să-i primească pe copii, alte trei unități sunt în plin proces de amenajare.

Instituția inaugurată miercuri se numește „Margareta” și se află în Sectorul 2, pe Bulevardul Ferdinand.

Am crescut numărul de locuri în astfel de centre, doar în această vară, cu încă 200. Trei dintre creșe sunt gata, la trei se fac încă amenajări. În această perioadă de criză sanitară, ne-am adaptat, ne-am strâns forțele și ne-am continuat activitatea. Și iată că astăzi, împreună cu viceprimarul Sectorului 2, Cristian Popescu, inaugurez cu bucurie o noua creșă construită de Primăria Capitalei, prin Direcția de Asistență Socială, în Sectorul 2. Creșa „Margareta” este dotată conform tuturor normelor în vigoare! Nu vor fi clase cu mai mult de 5-7 copii, astfel încât să fie respectate cu strictețe siguranța și protecția sanitară. Copiii sunt așteptați cu brațele deschise, în condiții de siguranță!”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general a amintit faptul că, în urma pandemiei generate de virusul SARS COV2, activitatea creșelor și gradinițelor din Capitală a fost afectată din cauza măsurilor de distanțare impuse.

Am dorit să venim în sprijinul bucureștenilor și am luat decizia să construim în această toamnă, prin DGASMB, mai multe creșe sociale pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani, în sectoarele 2, 5 și 6. Primăria Capitalei, prin DGASMB, mai administrează alte 12 creșe, care au un total de 470 de locuri. Pentru siguranța copiilor și a personalului, conform măsurilor solicitate de autorități, am decis să deschidem doar centrele de îngrijire pentru copii care permit cea mai bună distanțare. În acest moment, sunt deschise șapte din cele 12 creșe, cu program de vară. În toate creșele DGASMB se realizează igienizări și dezinfectări periodice”, a punctat Gabriela Firea.

La rândul său, Cristian Popescu, viceprimarul Sectorul 2, a subliniat importanța proiectelor demarcate de PMB, în contextual în care, din cauza pandemiei, numărul de locuri în creșele și grădinițele din București s-a înjumătățit. „Orice nouă instituție de învățământ este foarte așteptată atât de părinți, cât și de autoritățile locale. Trebuie să venim în ajutorul familiilor care nu au cu cine să își lase copiii atunci când sunt la serviciu și vom mai deschide și noi alte creșe în sector”, a precizat Cristian Popescu.

Înscrierile se fac exclusive online

În următoarea perioadă, Direcția de Asistență Socială a Primăriei Capitalei va recruta cei mai buni specialiști de educație timpurie și, după obținerea tuturor avizelor necesare pentru funcționarea creșelor sociale, începem înscrierile pentru noile locații. Așadar, începând cu 1 octombrie 2020, cei interesați pot depune cereri de înscriere, însoțite de documentele necesare, exclusiv online pe adresa de e-mail antante@dgas.ro. De asemenea, actele necesare, cât și formularele tip, pentru a accesa serviciile centrelor sociale sunt disponibile pe site-ulwww.dgas.ro”, a explicat directorul DGASMB, Cosmina Simiean.

Reamintim că, deși la nivelul Bucureștiului, prin lege, primăriile de sector sunt cele care administrează școlile, grădinițele și creșele, Primăria Capitalei contribuie la dezvoltarea infrastructurii educaționale, în toate sectoarele din oraș.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto/ video : Gabriela Firea Facebook

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img