Home Știrile zilei Mai, luna de conștientizare a efectelor fumatului asupra sănătății plămânilor

Mai, luna de conștientizare a efectelor fumatului asupra sănătății plămânilor

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu va organiza și în acest an o campanie de conștientizare a efectelor fumatului asupra sănătății.

Campania se află la cea de-a șasea ediție se va derula pe parcursul a patru săptămâni, în perioada 1-31 mai.

Obiectivele principale se vor concentra atât pe rolul de prevenție, prin informarea și conștientizarea unui număr însemnat de cetățeni cu privire la efectele negative pe care fumatul le are asupra sănătății, cât și pe o componentă de prevenție și consiliere de specialitate pentru fumătorii din licee, la orele de dirigenție, în vederea renunțării la fumat. De asemenea, vor fi organizate sesiuni de efectuare gratuită a unor spirometrii pulmonare de către cetățeni, iar fumătorii vor avea posibilitatea să renunțe la fumat prin consilierea de către medicii pneumologi și oferirea de medicație antifumat gratuită.

„Ne propunem ca până la finalul anului 2023 să reușim să ajutăm un număr cât mai mare de persoane să renunțe la fumat. Este o țintă îndrăzneață, în condițiile în care produsele pentru această acțiune ne propunem să le procurăm doar din donații și sponsorizări, iar costurile medicației antifumat pentru o persoană reprezintă cam 200 – 250 de lei. Ne străduim să putem aduna sumele necesare și chiar facem un apel pe această cale către toate companiile sau persoanele de bună credință care doresc să se implice și să ne sprijine în redarea sănătății persoanelor dependente de fumat”,a declarat Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu .

Activitățile propuse în cadrul campaniei sunt următoarele :

  • Marșul Antifumat – se va desfășura pe pietonala Nicolae Bălcescu – Piața Mare, organizat împreună cu Asociația Crucea Roșie Sibiu – „Mere contra țigări” – Marșul Sănătății Plămânilor.
  • Consilierea fumătorilor care vor să renunțe la fumat și oferirea medicației antifumat în mod gratuit – pentru fumătorii care doresc să renunțe la fumat, în limita sponsorizărilor atrase
  • Efectuarea de spirometrii gratuite în 4 locații publice – mall-uri, Piața Mare
Autor: Sofia Filip
Foto: Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu

 

 

 

Exit mobile version